Bilans miesięcznych wydatków gosp. domowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 paź 2015, 14:16

Padła idea u nas by do wywiadów dołączać także bilans miesięcznych wydatków rodziny. Ma to (w domyśle)na celu udowodnienie, że przedstawione przez Wnioskodawców dochody w deklaracjach są zbyt niskie na ich wydatki. Technicznie ma to wyglądać następująco: pracownik na wywiadzie oprócz standardu bierze także oświadczenie o wydatkach rodziny na np. żywność, kredyty, telefony, paliwo, leki itp. Szczególnie w rodzinach, gdzie deklarowany dochód jest bardzo niski lub wręcz zerowy.

Co o tym myślicie? Dla mnie to ciut naciągane (jak ma udowodnić że rata kredytu to 50 zł a nie 380zł? Zaświadczenie z banku? Ma się okazywać paragonem ze spożywczaka? litości...), choć niewątpliwie byłby to bat na uczciwych inaczej a takich niestety nie brakuje. no i czy pracownik na wywiadzie może brać dokumenty inne niż przewidziane ustawą/rozporządzeniem? Może u was też coś takiego lub podobnego funkcjonuje?
Gość
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 11:23
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:45

ja to u siebie stosuje już od wieków i działa ( co prawda ci bardziej "zaradni życiowo" i na to znajdują sposób ;)
tu masz mniej więcej jak to ma wyglądać (chciałem zamieścić plik ale ni pdf ni doc nie przechodzi)
Burmistrz Nowogardu wystąpił do Rady Miejskiej o zabezpieczenie środków na projekt i budowę nowego oświetlenia na terenach zielonych przy jeziorze na co Rada wyraziła zgodę
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:46

ups a co za ogon mi się tu wkleił ihhiih ale siara............... :oops:
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2015, 14:47

małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 11:19

Dzięki za odpowiedź. A co na ewentualne odwołania SKO?
Gość
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 11:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x