Witam !
na pewno masz składkę zdrowotną, powinien korzystać z pomocy opieki społecznej wtedy masz podkładkę, albo ma pomoc rodziny i jeszcze inne wyjście prace dorywcze Powietrzem nie żyje ? należy o to wszystko pytać
zrób taką tabelkę 3 miesiące które rozlicza dochody a w tych miesiącach niech wykaże ile wydano
Zestawienie
wydatków gospodarstwa domowego
za okres trzech miesięcy objętych deklaracją o dochodach
Czynsz
Energia elektryczna
Gaz
Telefon stacjonarny
Tel. komórkowy
Internet
Żywność
Odzież
Środki czystości i higieny osobistej
Koszty eksploatacji pojazdu (paliwo,oleje, naprawy, ubezpieczenie OC NW AC
Inne wydatki (nowe nabytki, raty,leki itp.)
Abonament RTV, kablówka
SUMA
Oświadczam że podane wydatki są zgodne ze stanem faktycznym
Ja mam jednego takiego klienta , który nie ma dochodu, nie korzysta z pomocy społecznej a wszystkie rachunki zawsze ma uregulowane. Na oświadczeniu pisze " przy życiu utrzymuje mnie córka......, oczywiście dysponuje jej kartami płatniczymi...., nie jest to w formie alimentów tylko pożyczki" Nic nie mogę mu zrobić bo pożyczka nie jest dochodem.
Wygrywa wszystkie sprawy w SKO i niestety ..... nic nie można zrobić.
słuchaj przeprowadź wywiad, na wywiadzie konkretnie musi napisać dlaczego nie korzysta z pomocy opieki czy te pieniądze od córki wystarczają mu na przeżycie i opłaty
a przede wszystkim skoro pieniadze od córki to pożyczka to kiedy je oddaje z jakich dochodów bo jeżeli tych pięniedzy nie oddaje a korzysta długo to nie jest to pożyczka tylko bezzwrotna pomoc córki którą należy uwzględnić w deklaracji
Słusznie, @zek1. Wersja tego wnioskodawcy zawiera błędy logiczne i w ogóle z daleka śmierdzi, ale skoro SKO trzyma wersję pana, nic się nie zrobi. Pan dalej będzie składał i dostawał dodatek.