Błagam o pomoc,na prawdę błagam. - HYdE PaRK

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 07 lut 2014, 21:17

Z fundacjami ? Jak mam szukać takich fundacji ?
~specyficzna_24

Napisano: 07 lut 2014, 21:21

Nie uważam, że wprowadzam w błąd informując, że istnieje możliwość udzielenia pomocy finansowej również po przekroczeniu kryterium dochodowego art. 8 ustawy o pomocy społecznej. Wiem również, że według lokalnych kryteriów była i jest przyznawana.pomoc rzeczowa w formie żywności z Banków Żywności oraz programu PEAD, którego realizację zakończono i tylko do końca kwietnia 2014 będzie wydawana żywność unijna. Dlatego poleciłem autorce tego błagalnego wpisu na forum ponowny kontakt z pracownikiem socjalnym.

Jeśli chodzi o możliwość dodatku mieszkaniowego w tym przypadku, to mogą z tym być problemy. "wynajmujemy mieszkanie" - napisała ~specyficzna_24 Jeśli mieszkanie wynajmowane jest nieformalnie - bez zgłaszania tego faktu Urzędowi Skarbowemu przez właściciela, to marne są szanse na dodatek mieszkaniowy.

Nie zwróciłem natomiast uwagi na możliwość starania się o rentę a w przyszłości świadczenia rodzinne.

Perfekcyjny plan pomoc dla tego błagalnego przypadku zaczyna powstawać. Z tego co widzę, kilku już pracowników socjalnych się powyżej wypowiedziało.

~pracownik socjalny

Napisano: 07 lut 2014, 21:22

od zeszłego roku, ale zachorowałam mając 13 lat.
~specyficzna_24

Napisano: 07 lut 2014, 21:38

Nie masz uprawnień do renty socjalnej ZUS?
~pracownik socjalny

Napisano: 07 lut 2014, 21:50

\"Jak mam szukać takich fundacji?\"
A tak samo jak szukasz tutaj - przez internet. Wujek Google sie kłania...
~Scep-tyczek

Napisano: 07 lut 2014, 22:11

Czy właściciel wynajętego lokalu odprowadza podatek do skarbówki nie ma znaczenia we wniosku o dotacje mieszkaniowa. Wystarczy ze rodzina ma jakakolwiek pisemnie zawarta umowę najmu/użyczenia. Z powyższym papierem i swoimi dochodami za ostatnie 3 miesiące idą do lokalowki i tyle.

Powoływanie sie na martwe przepisy w sytuacji braku środków finansowych w większości gmin na pomoc specjalna o których najlepiej wiedza lokalni pracownicy to nic innego jak kreowanie miraży i dezinformacja. Taka sama fikcja jak ustawowy zapis o maksymalnie 50 środowiskach które moga obsługiwać socjalni.
~PUPilka

Napisano: 07 lut 2014, 22:26

Szczerze to nigdy się nie starałam o coś takiego, uważałam że mam dwie ręce i dwie nogi to mogę pracować. Potrafię szukać w google, ale fundacje mają jakieś profile działania, i o to bardziej mi chodzi. Do lokalówki czyli do spółdzielni do której to mieszkanie przynależy ?
~specyficzna_24

Napisano: 07 lut 2014, 23:00

Wnioski o dodatek mieszkaniowy składa się zazwyczaj w urzędzie gminy, miasta. Niekiedy dodatkami mieszkaniowymi zajmują się ośrodki pomocy społecznej.
~pracownik socjalny

Napisano: 08 lut 2014, 13:18

~~specyficzna_24
To, że do tej pory Pani się o nic nie starała wynika z Pani obecnej sytuacji, gdyby bowiem Pani posiadała te informacje to wedzialaby Pani, że będac niepelnosprawna od 13 roku życia ( powinna mieć Pani na to zaświadczenie orzecznika ( oraz kontynuację leczenia czy diagnozy) o niepełnosprawnosci, a potem ustalenie stopnia niepełnosprawności a skoro Pani tego nie ma to ( wynika też z Pani sytuacji zdrowotnej) dlatego radze to szybko nadrobić, a przy składaniu wniosku o rentę w ZUS napisać do wniosku i dołączyć doniego ( oprócz zaświadczeń lekarskich potwierdzających), - pismo O KONIECZNE USTALENIE OD KIEDY ISTNIEJE NIEPELNOSPRAWNOŚĆ)
Biorąc pod uwagę czas do rozwiązania tj urodzienia dziecka należy się spieszyć ( do wniosku załączyć też zaświadczenia o ciąży i terminie porodu - radzę dokumenty pokserować i kopie wraz z potwierdzeniem (wniosku) trzymać.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x