bony na świeta - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 20 gru 2008, 18:50

aga przeczytałem i nie widzę niczego złego w swoim poście wypłaty które podałem są dla KP, KN tez są u nas oni maja jeszcze wyższe pensje, bony były miedzy 200 a 300zl, pożyczki coś kolo 12 000 ( z możliwością umorzenia ale nie słyszałem żeby komuś się udało:D:D ), do tego ekwiwalent, wczasy

samej podstawy bez premii , nocnych godzin i oczywiście nadliczbowych, świeżo przyjęci maja niecałe 2000 brutto ( jeżeli podejrzę w przyszłym miesiącu to podam dokładniejszą kwotę :D:D ale jestem 100% pewien ze jest w przedziale 1900 - 2000 )

ps. ja miałem w zeszłym miesiącu z nadliczbowymi ponad 2500 brutto ( pracuje 4lata ) i zapewniam Was ze w tym miesiącu będzie lepiej tyle ze trochę czasu w placówce spędziłem

ps2. jeżeli znajdę pasek to dla udowodnienia mogę podesłać jego skan
~Alan

Napisano: 24 gru 2008, 0:39

Alan, w jakim ty domu dziecka pracujesz??? Gdzie tak płacą?
U mnie tylko na powiedzeniu : nrak pieniędzy się kończy, bo z roku na roku obowiązków przybywa....
~iwona

Napisano: 25 sty 2009, 18:35

Nie mogę pozostawić tego bez komentarza. Faktycznie Alan gdzie Ty pracujesz ?????????????? - bo napewno nie w Domu Dziecka. Ja pracuje w DD od 5 lat i mam 1380 zł. na rękę jestem wychowawcą podlegającą pod KP. Dziewczyny to jakieś brednie przecież my mamy stopnie zaszeregowania i nie możliwością jest że on ma 2000zł. i po 4 latach jest awansowany na najwyższą grupę.
~Marika

Napisano: 25 sty 2009, 18:40

Jeżeli chodzi o bony to u nas w placówce są paczki na święta ( chemia + spożywka) to wszystko idzie z pieniędzy socjalnych, dodatkowo mamy też dofinansowanie do wczasów i raz na rok płacone jednoraowe zapomogi socjalne dla wszystkich pracowników. Nie mamy z tych pieniędzy organizowanych zadnych imprez jedynie szkolenia, kursy, wyjazdy np. do teatru czy kina. Placówka liczy 32 pracowników.
~Marika

Napisano: 26 sty 2009, 19:49

\"Ja pracuje w DD od 5 lat i mam 1380 zł. na rękę jestem wychowawcą podlegającą pod KP\"

a wiesz ile to jest brutto?? masz na pasku wiec przeczytaj
pisalem o nowych - kolezanka pokazala mi pasek i golutkiej podstawy jest 1930 zl brutto - ps. brutto to nie to samo co na reke
po doliczeniu dodatku za godziny nocne 20% i premii ( tu nie jestem pewny czy dobrze pamietam ) 10% wyszlo niecale 2100zl - nadal pisze o kwocie brutto - grupa zaszeregowania XIII - na reke wyszlo jej kolo 1500zl

ja po 4latach jestem zaszeregowany w XV grupie i wiem ze najwyzsza ona nie jest i na reke mam przewaznie w granicach 1700 - 1800 ale zdarza sie i to dosc czesto ze zarobki przekraczaja 2tys na reke z wszelkimi dodatkami

PS2. ALBO NIE ROZROZNIACIE SLOW BRUTTO - NETTO ALBO NIEZLE DAJECIE SIE WYKORZYSTYWAC

PS3. Marika wiec w ktorej grupie zaszeregowania Ty jestes - tak na oko po zarobkach to w XIII po 5 latach??

PS4. Pracuje w POW i nie jest ona DD

na tym zakoncze swoje dywagacje w tym temacie - nie chcialem nikogo denerwowac a juz na pewno nic z tego co napisalem klamstwem nie jest - po co mialbym klamac

I JESZCZE JEDNO:

Sam jestem na wychowawca zatrudnionym z KP i wiem ze kazda grupa zawodowa ( pielegniarki, lekarze, gornicy nie wspominajac o nauczycielach itp, itd ) potrafi walczyc o swoje a tylko wychowawcy jak te muły( wybaczcie porownanie ) daja sie wykorzystywac i nawet sie odezwac nie potrafia. Taka jest smutna prawda:(:(:(

~Alan

Napisano: 26 sty 2009, 23:06

Jestem w XIV grupie zaszeregowania - moja płaca zasadnicza to 1570 + premia+ godz. nocne = 1938 zł. płacy zasadniczej . Alan jesteś o grupę wyżej to możesz mieć trochę więcej, ale jak to możliwe, że \"przeskoczenie\" jednej grupy wiąże się z prawie 350zł. podwyżka??????? W lutym mam dostać XV gr. więc dam znać ile dostałam więcej. Mam jeszcze jedno pytanie do Alana- jak to możliwe,że po 4 latach pracy masz XV gr.???????
~Marika

Napisano: 01 lut 2009, 22:46

Pracuję w DD 3 lata. przeważnie dostawaliśmy bony ok 300 zł. w grudniu 08 dostaliśmy po 120zł, ponieważ nasza księgowa wypłaciła tzw. pożyczki mieszkaniowe. i co? nikt jej nic nie zrobił, my tylko przez nią cierpieliśmy!!!!!
Mam prośbę. U nas są 3 grupy. Na każdej pracuje 2 wychowawców na KP i jeden na KN. Czy mógłby ktoś przesłac mi swój grafik pracy, bo u nas każdy tydzień jest inny, maksymalne nasze przerwy to 8 godzin. Szukamy pomocy, ale różni prawnicy różnie nam mówią. adres email [email protected].
Dziękuję i pozdrawiam.
~Basia

Napisano: 02 lut 2009, 0:47

Nas jest podobnie
~emma

Napisano: 03 lut 2009, 15:16

Emma podobnie jest u Was z bonami czy z grafikiem? Pozdrawiam.
~Basia

Napisano: 03 lut 2009, 16:22

Z grafikiem!!! Z bonami zupełnie inaczej - w ogóle ich nie mamy:)
~emma

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x