Witam,
wpłynął mi źle wypełniony wniosek na KDR. Wnioskodawcą jest córka, ogólnie wszystko jest pomieszane. Kontaktu z Państwem nie ma. Jak mam rozwiązać taki problem?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
ja się powołuję na KPA: art. 64 § 2, w związku z odpowiednim art. KDR co do konkretnego braku we wniosku. przy takiej niejasności co do zaznaczonych pól we wniosku wzywałam do złożenia wyjaśnień i używałam któregokolwiek art. którego sprawa dotyczy, np. art. 10. ust. 1a no i dałabym oczywiście art. 13 na opłatę, bo jeśli dodatkowa w tym roku to powinni zapłacić. dodaje pełne pouczeniem o numerze konta, wysokości opłaty i konieczności przedstawienia dowodu jej dokonania, żeby była pełna jasność w temacieeek pisze: ↑13 lut 2020, 11:34Mam ten sam problem co Wera123
ani w ustawie, ani w rozporządzeniu nie znalazłam, że jak wniosek źle wypełniony to organ wzywa do poprawienia, ani że stosuje się Kpa; na co się powołać wysyłając pismo o wstawienie się i poprawienie wniosku (wnoszą o przyznanie KDR, a karty są przyznane tylko chodzi o dodatkową formę pod rygorem zakończenia wniosku bez rozpatrzenia; ponadto brak wniesionej opłaty