Brak meldunku
Brak meldunku
Witam wszystkich serdecznie. Jestem w takiej sytuacji ze nie mam obecnie meldunku, wynajmuje mieszkanie, mam umowe najmu ale wlasciciel nie zgadza się na meldunek ze względu na problemy z poprzednim lokatorem. Jestem po rozwodzie. Mieszkam z dzieckiem na które mam 200 zł alimentów. Pracy stałej nie mam, dorabiam tylko dorywczo przy sprzątaniu, myciu okien itd. Czy w związku z tym mimo braku meldunku przysługuje mi jakaś pomoc z MOPSU, GOPSU? Jaka? Rodzinnego takze nie pobieram, czy mi przysługuje? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Re: Brak meldunku
rodzinne ci sie nalezy, jezeli sadownie zasadzone sa alimenty, z pomocy spolecznej tez mozesz skorzystac, ubiegasz sie w miejscu zamieszkania
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
liczy się adres pobytu a nie zameldowania- jeśłi adres pobytu i zameldowania jest w tej samej gminie. jeśli nie to trzeba wyciągnać z gminy gdzie jesteś zameldowana o niekorzystaniu z pomosy w postaci świadczeń rodzinnych, pomocy społecznej
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
dziękuje wszystkim za odpowiedz. Jesli ktoś ma jeszcze jakies sugestie to poprosze o napisanie.
Oprócz Brak meldunku - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
pomoc bezdomnym
JAK rozliczyc pracę osób pracujących w Punktach Konsult?
Osoba nie odbierająca wezwań
Gmina nie wprowadzi nocnej prohibicji
wniosek jednorazowy
kontrola w sklepach
Pilne
komisja alkoholowa
bezdomny - podróżnik
Czy GKRPA ma środki na pokrycie kosztów dojazdu alkoholika na terapię?
Patrol bez korkowego
Porozumienie z noclegownią
skierowanie
Jak pomóc alkoholikowi, który chce pomocy?
Opinia komisji
środki alkoholowe