wniosek jednorazowy

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~xyz

wniosek jednorazowy

Post autor: ~xyz »

przedsiębiorca składa wniosek na imprezę, która ma się odbyć za 3 dni
nie jestem w stanie zwołać komisji
co napisac w postanowieniu?
~...

Re: wniosek jednorazowy

Post autor: ~... »

to nie ty w postanowieniu komisji tylko urzędnik gminy powinien wydać odmowę zezwolenia gdyż musi upłynąć 7 dni od wydania postanowienia-pozytywnej opinii komisji żeby mógł rozpocząć działalność - sprzedaż alkoholu a tutaj masz imprezę za 3 dni, albo jak się upiera i marudzi to komisja może przecież wydać opinię negatywną, a co, każda impreza ma być zakrapiana?
~zyta1977

Post autor: ~zyta1977 »

Z czego wynika, że postanowienie komisji musi sie uprawomocnic? Przeciez komisja nie dziala zgodnie z kpa,a w ust. o wych w trzeźwości nie ma nic o uprawomocnieniu postanowienia, tylko, ze komisja opiniuje.
~xyz

Post autor: ~xyz »

wystawia opinię w formie postanowienia
już to przerabiałam,bo my mieliśmy tylko opinię,a po kontroli w wytycznych dostaliśmy,że musi być w formie postanowienia na które przysługuje odwołanie

opinia pewnie byłaby pozytywna, chodzi o to,że nie mam szans zwołać komisji
~...

Post autor: ~... »

ten termin 7 dni to jest w przepisach o działalności gospodarczej
~MARTA

Post autor: ~MARTA »

możesz podać który artykół
~emilka

Post autor: ~emilka »

czy ma ktoś wzór postanowienia na sprzedaz alkoholu na jednorazowa impreze?
~z

Post autor: ~z »

postanowienie 7 dni ja tez to przerabiałam
~iwona

Post autor: ~iwona »

na pewno musi upłynąć 7 dni. Wiedzą o tym urzędnicy od działaności gospodarczej; tak uczą na szkoleniach i sprawdzają to kontrole.
ODPOWIEDZ