brak prądu co robicie?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

brak prądu co robicie?

Post autor: magdalenamagda »

co robicie jak wnioskodawca nie posiada prądu i nie przedstawi rachunku? skąd KWH?
:? :shock: :roll:
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Re: brak prądu co robicie?

Post autor: kamos90 »

Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

a inni? jak sobie z tym radzicie?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

magdalenamagda pisze: 12 lut 2020, 13:54 a inni? jak sobie z tym radzicie?
ja bym zadzwoniła do zakładu energetycznego lub znalazla na stronie ...ile wynosi cena brutto za 1 kWh
artwas
Stażysta
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: artwas »

u mnie wnioskodawca pisze oświadczenie, że nie posiada prądu i wyraża zgodę na wysokość 1KWh zgodnie z taryfą G11 firmy która obowiązuje na danym terenie u mnie jest to PGE
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

artwas pisze: 12 lut 2020, 15:08 u mnie wnioskodawca pisze oświadczenie, że nie posiada prądu i wyraża zgodę na wysokość 1KWh zgodnie z taryfą G11 firmy która obowiązuje na danym terenie u mnie jest to PGE
ciekawe
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małe ww »

dawno dawno temu dzwoniono do lokalnego dystrybutora energii ale w obecnym czasie jest ich za wiele Enea Energa Turon PGE Plus Orange.... takie rachunki mi podają nie wspomnę,że i w ramach jednego dostawcy cena różni się znacznie
A więc nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę gość pisze oświadczenie że nie ma prądu a więc do wyliczeń przyjmuje się stawkę 0 zł
ULAK
Stażysta
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: ULAK »

Witam,ja robię jak artwas, nie zgadzam się z odpowiedzią małe ww nie uszczęśliwiam nikogo na siłę przyjmując stawkę obowiązującą na dzień złożenia wniosku po uprzednim zasięgnięciu info u największego dostawcy w danym regionie i przyjmuje ją bo jeżeli ktoś nie ma ciepłej wody, gazu, c.o. to zgodnie z ustawą należy mu naliczyć ryczałt!!!a Ty tego nie robisz??!!Na szkoleniu pan sugerował też że można wziąć f-rę od sąsiada pod (warunkiem że użyczy)
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małe ww »

"Pan na szkoleniu sugerował"..... fajna podstawa prawna lub linia orzecznicza...(niestety nawet pisemna wykładnia autora ustawy nie stanowi podstawy prawnej)
Miałem kiedyś taką sprawę w SKO i decyzja została utrzymana w mocy (bo znajdowało się oświadczenie wnioskodawcy o braku prądu i w wyliczeniach było pełne przeliczenie należnego ryczałtu) ... a i RIO gdy napotkało taką sprawę nie zausterkowało mi jej choć miało wielkie pretensje, że nie chomikuje zaświadczeń o dochodach ......
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

małe ww pisze: 13 lut 2020, 15:33 dawno dawno temu dzwoniono do lokalnego dystrybutora energii ale w obecnym czasie jest ich za wiele Enea Energa Turon PGE Plus Orange.... takie rachunki mi podają nie wspomnę,że i w ramach jednego dostawcy cena różni się znacznie
A więc nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę gość pisze oświadczenie że nie ma prądu a więc do wyliczeń przyjmuje się stawkę 0 zł
tego nie słyszałam ale logiczne jest w pewnym sensie:)
ODPOWIEDZ