brak prądu co robicie?
- magdalenamagda
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
brak prądu co robicie?
co robicie jak wnioskodawca nie posiada prądu i nie przedstawi rachunku? skąd KWH?

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
- magdalenamagda
- Referent
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: brak prądu co robicie?
ja bym zadzwoniła do zakładu energetycznego lub znalazla na stronie ...ile wynosi cena brutto za 1 kWh
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
u mnie wnioskodawca pisze oświadczenie, że nie posiada prądu i wyraża zgodę na wysokość 1KWh zgodnie z taryfą G11 firmy która obowiązuje na danym terenie u mnie jest to PGE
- magdalenamagda
- Referent
- Kontakt:
ciekaweartwas pisze: 12 lut 2020, 15:08 u mnie wnioskodawca pisze oświadczenie, że nie posiada prądu i wyraża zgodę na wysokość 1KWh zgodnie z taryfą G11 firmy która obowiązuje na danym terenie u mnie jest to PGE

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dawno dawno temu dzwoniono do lokalnego dystrybutora energii ale w obecnym czasie jest ich za wiele Enea Energa Turon PGE Plus Orange.... takie rachunki mi podają nie wspomnę,że i w ramach jednego dostawcy cena różni się znacznie
A więc nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę gość pisze oświadczenie że nie ma prądu a więc do wyliczeń przyjmuje się stawkę 0 zł
A więc nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę gość pisze oświadczenie że nie ma prądu a więc do wyliczeń przyjmuje się stawkę 0 zł
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Witam,ja robię jak artwas, nie zgadzam się z odpowiedzią małe ww nie uszczęśliwiam nikogo na siłę przyjmując stawkę obowiązującą na dzień złożenia wniosku po uprzednim zasięgnięciu info u największego dostawcy w danym regionie i przyjmuje ją bo jeżeli ktoś nie ma ciepłej wody, gazu, c.o. to zgodnie z ustawą należy mu naliczyć ryczałt!!!a Ty tego nie robisz??!!Na szkoleniu pan sugerował też że można wziąć f-rę od sąsiada pod (warunkiem że użyczy)
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
"Pan na szkoleniu sugerował"..... fajna podstawa prawna lub linia orzecznicza...(niestety nawet pisemna wykładnia autora ustawy nie stanowi podstawy prawnej)
Miałem kiedyś taką sprawę w SKO i decyzja została utrzymana w mocy (bo znajdowało się oświadczenie wnioskodawcy o braku prądu i w wyliczeniach było pełne przeliczenie należnego ryczałtu) ... a i RIO gdy napotkało taką sprawę nie zausterkowało mi jej choć miało wielkie pretensje, że nie chomikuje zaświadczeń o dochodach ......
Miałem kiedyś taką sprawę w SKO i decyzja została utrzymana w mocy (bo znajdowało się oświadczenie wnioskodawcy o braku prądu i w wyliczeniach było pełne przeliczenie należnego ryczałtu) ... a i RIO gdy napotkało taką sprawę nie zausterkowało mi jej choć miało wielkie pretensje, że nie chomikuje zaświadczeń o dochodach ......
- magdalenamagda
- Referent
- Kontakt:
tego nie słyszałam ale logiczne jest w pewnym sensie:)małe ww pisze: 13 lut 2020, 15:33 dawno dawno temu dzwoniono do lokalnego dystrybutora energii ale w obecnym czasie jest ich za wiele Enea Energa Turon PGE Plus Orange.... takie rachunki mi podają nie wspomnę,że i w ramach jednego dostawcy cena różni się znacznie

Oprócz brak prądu co robicie? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Jak zrobić zmianę w programie CHEOPS z inf-or Skoczów
wniosek o udostepnienie danych
metryka?????
jak wyliczyć ryczałt dla wnioskodawcy
renta rodzinna, co liczyć?
Umowa najmu - proszę o pomoc
wzywam Panią do uzupełnienia braków
zgon wnioskodawcy
sprawa w SKO a mam nowy wniosek
WYLICZENIA
Wzór decyzji odmownej z powodu przekroczenia powierzchni
Czy to jest dochód z gospodarstwa rolnego?
Czy przyznawać dodatek?
Stawka bazowa czynszu
umowa użyczenia
proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego