proszę o pomoc wnioskodawca zmarł 5 luty a dowiedziałam się o tym dzisiaj, wypłaty juz poszły na 10 lutego z mieszkaniowego, czy wstrzymuje od marca i wygaszam?
a dodatek energetyczny dopiero wysłałam decyzje i otrzymałam zwrot, że zmarła i prosze o pomoc bo energetyczny był przyznany od stycznia ale wypłata miała iść dopiero w marcu za I, II i III bo złożyła wniosek 31 stycznia a wypłaty juz na luty poszły, czy trzeba jej wysłać pieniadze za styczen a co z lytym??
pomóżcie proszę
zgon wnioskodawcy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy
jeśli chodzi o dodatek mieszkaniowy to będzie trzeba wydać decyzję wygaszającą z uwagi na śmierć wnioskodawcy, TYLKO z jakich informacji to wynika? może porozmawiaj w urzędzie stanu cywilnego? moim zdaniem wygaszenie robisz w momencie śmierci wnioskodawcy, a pieniądze? no cóż jeśli poszły do zarządcy to będzie trzeba napisać pismo do niego z prośbą o zwrot i uzasadnić dlaczego, a dod. energetyczne, no cóż jeśli złożyła ci w styczniu to jej przysługuje za styczeń normalnie ale za luty już nie bo terminy są do 10 jak w przypadku dodatków mieszkaniowych z wyjątkiem stycznia bo pieniądze powinny być wypłacone do 30 stycznia, także w jednym i drugim przypadku trzeba zrobić decyzję wygaszającą od lutego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy
dodatek mieszkaniowy wygaszasz w marcu, mimo że pan zamarł 5 lutego to nic nie robi, koszty poniósł za luty więc dodatek się należy.
Oprócz zgon wnioskodawcy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wynajęcie połowy domu
Jak zrobić zmianę w programie CHEOPS z inf-or Skoczów
wniosek o udostepnienie danych
metryka?????
jak wyliczyć ryczałt dla wnioskodawcy
renta rodzinna, co liczyć?
Umowa najmu - proszę o pomoc
wzywam Panią do uzupełnienia braków
brak prądu co robicie?
sprawa w SKO a mam nowy wniosek
WYLICZENIA
Wzór decyzji odmownej z powodu przekroczenia powierzchni
Czy to jest dochód z gospodarstwa rolnego?
Czy przyznawać dodatek?
Stawka bazowa czynszu
umowa użyczenia