centra administracyjne - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 24 paź 2013, 14:38

czy w centrach administracyjnych moze byc zatrudniany pracownik socjalny czy tez pracownik socjalny musi podlegac pod konkretny dom dziecka?
~Emil

Napisano: 25 paź 2013, 16:06

Nie wiem jak być powinno,ale znane mi są przypadki kiedy pracownik socjalny jest zatrudniony w Centrum i zajmuje się sprawami podległych placówek.
~mariola

Napisano: 25 paź 2013, 16:15

Witam,
czytając literalnie ustawę to pracownik musi być zatrudniony w placówce op - wych.
Centrum Adm. ma w zamyśle, wg. autorów ustawy o pi(e)czy wspólnie obsługiwać parę placówek op - wych, aby obniżyć koszty działaności (słuszny zamysł), a zatem powinno być (to Centrum) jedną placówką budżetową - jeden dyrektor, wspólna księgowość, kadry, pedaggog, psycholog, itp. W takiej sytuacji pracownik spcjalny zatrudniony jest w Centrum, a pracę świadczy w poszczególnych placówkach.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 25 paź 2013, 16:19

Prac. socjalny - sorki za pomyłkę ;)
~Wojtek

Napisano: 25 paź 2013, 16:21

Jednostką budżetowa powinno być to Centrum wraz z podległymi placówkami op - wych.
Dla jasności ;)
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 02 lis 2013, 16:42

TAK U MNIE JEST. PRACOWNIK SOCJALNY + WYCHOWAWCY ZATRUDNIENI W PLACÓWKACH, CAŁA RESZTA EKIPY W CENTRUM.
POZDRAWIAM
~beata

Napisano: 04 lis 2013, 10:28

Zastanawiam sie jednak czy Centra beda tak funkcjonowac po 2020?
~Emil

Napisano: 04 lis 2013, 11:29

beato napisz cos więcej jak to wygląda w praktyce,chętnie poczytamy
~kn

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x