CHCĄ ZAMKNĄĆ DOMY DZIECKA, co Wy na to? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 13 sty 2009, 12:33

ZGADZAM SIĘ Z ROMANEM!!!!
nic dodać nie można taka jest prawda chyba po twojej wypowiedzi nikt nie będzie miał odwagi odpisać!
~zainteresowana

Napisano: 13 sty 2009, 12:43

Placówki nie kierują dzieci do żadnych form opieki, robia to PCPR-y:! my akurat nie mamy na to wpływu. Zaniedbane dzieci to przychodzą do nas z domów rodzinnych, a te, które odchodzą od nas do rodzinnych form opieki są właśnie zadbane!!!! jakoś ie zdarzyło się, zeby jakiś rodzinny dom dziecka, czy rodzina zastępcza zabrała dziecko chore czy niepełnosprawne!!! owszem do tej formy opieki poszły dzieci, ale ładne, zdrowe, nie sprawiające problemów
~Magda

Napisano: 13 sty 2009, 12:58

Kto zgłasza dzieci do PCPR? Dyrektorzy DD. Widziałaś kiedyś takie listy? Zapewniam Cię, że są bardzo krótkie. Powiem tak: do mnie trafiły dzieci z zepsutymi zębami, zarobaczone (owsiki) i zaświerzbione. Nie otrzymałem żadnej dokumentacji medycznej i opinii psychologicznej o dzieciach. Dzieci nie były zdiagnozowane w żadnym kierunku. Mam pisać więcej czy już wystarczy?
~Roman

Napisano: 13 sty 2009, 13:00

Do Zainteresowanej-niezorientowanej.
Ty sama nie wiesz o czym piszesz. Niby dlaczego miałybyśmy brać sobie dziecko z problemami do domu? Z problamami, o których piszesz borykami się na codzień w pracy, 40h w tygodniu. W domu tak naprawdę przez cały czas Nam \"towarzyszom\", ponieważ nasza praca ma taki charakter. Nie da się zamknąć drzwi placówki i zostawić za nimi wszystko.
\"DO SWOICH DOMÓW\", jak piszesz, wielu wychowawców zabiera dzieciaki na weekendy, czy Święta. Jak śmiesz Nas oceniać!!!
\"Strach przed utratą pracy\"? Nie moja droga, praca jest bardzo ciężka, a 1200 zł można zarobić obecnie wszędzie. Nie jesteśmy też przymuszeni do pracy w DD z wyroku Sądu!!! Nie pomyślałaś o tym, że po prostu lubimy swoją pracę, że pomoc dzieciakom sprawia Nam satysfakcję?
Oczywiście, że przemawia przeze mnie złość!!! Wziąć dziecko, a następnie oddać, bo cierpi rodzina? Może rodziny zastępcze przed podjęciem decyzji powinny pomyśleć o tym!!!
Zawsze cierpi dziecko, które kolejny raz zostało odtrącone i musiało wrócić pod opiekę Nas-okrutnych wychowawców DD, materialistów i kalek życiowych bojących się pozostać bezrobotnymi.
~Aga

Napisano: 13 sty 2009, 13:11

2008-11-26 08:10
Re: CHCĄ ZAMKNĄĆ DOMY DZIECKA, co Wy na to?
wysłane przez ~Roman dnia 2008-11-26 08:10:01

~Roman

...\"Tak, jestem pracownikiem RDD i robię to tylko dla pieniędzy. 365 dni w roku po 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu i bez urlopu za astronomiczne wynagrodzenie 1500 złotych\"...

Pracujecie 40 godzin w tygodniu. Ile pracują rodzice zastępczy?
168! Pracują za 1/4 waszej stawki.
Należy z nich szydzić czy ich szanować?

~Roman

Napisano: 13 sty 2009, 13:26

Romanie nie pisz więcej!!! :)))))))))))
Tak, Świerzb, wszawica, owsiki i inne choroby zakaźne to norma w każdym DD. Do tego jeszcze jedna zaraza- wychowawcy, którzy to wszystko roznoszą. Pomyśl zanim podobne głupoty napiszesz!!!
Wiesz co? My, mimo że jesteśmy tacy żli, obojętni i zepsuci to też podatni na tego typu zagrożenia. Chyba, że sądzisz inaczej, masz prawo.
Zapewniam Cię, żę nikt z Nas nie jest pozbawiony uczuć do tego stopnia, żeby dla wygody nie reagować i przyglądać się cierpieniu dzieci, a do tego świadomie narażać siebie i swoją rodzinę.

~Aga

Napisano: 13 sty 2009, 13:28

Chcesz powiedzieć, że napisałem nieprawdę???
~Roman

Napisano: 13 sty 2009, 13:36

Masz rację szkoda tego pisania.
Wymiana zdań z ludźmi o takim spojrzeniu na sprawę to jak kopanie się z przysłowiowym koniem.
~Roman

Napisano: 13 sty 2009, 13:36

Widzę chłopie, że masz problem!!! Jeżeli zawsze tak reagujesz to szczerze współczuję dzieciakom, którymi sie zajmujesz.
Ja mam dzis wolny dzień, bo jak zauważyłes pracuje tylko 40h tygodniowo. Ty chłopie pracujesz 24h na dobę, dlatego proponuję Ci, żebyś odpoczął, bo się wykończysz!
Ciekawe ile czasu spędzasz przy komputerze, bo widzę, że sporo. Ja w pracy nie mam na to czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Aga

Napisano: 13 sty 2009, 14:28

MOŻNA I TAK \" DZIAD DO OBRAZU A OBRAZ ANI RAZU\" HA! HA!
ja mam niestety tylko 5 godzin wolnego bo moje dzieci są w szkole oczywiście sprzątanie i obiad niestety kucharki nie mam
DO AGA NIBY CZEMU MIELIBYŚMY BRAĆ DZIECI Z PROBLEMAMI! no właśnie tu nikt nigoko nie może zmósić
Roman mósimy przedstawić prawdziwy obraz z naszej strony gdybyśmy nie pisali nie mówili nikt by nas nie oceniał i nie widział jak jest to trudna zajmująca praca DO AGA
5 LAT SZUKALIŚMY DZIECI DO SWOJEJ RODZINY WIĘC NIE MÓW MI ŻE JESTEM NIEZORIENTOWANA
chyba żyjemy w państwie demokratycznym a MOŻE JESZCZE O TYM NIE WIESZ!!! ( pisze się towarzyszą a nie towarzyszom no chyba że partyjnym towarzyszom) HA! HA!
CO ZA DYSKUSJA OTO WŁASNIE CHODZIŁO KAŻDY ODKRYŁ SWOJĄ PRAWDZIWĄ TWARZ!!!!!!!!
~zainteresowana

Strona 3 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x