chcę zostać rodzicem zastępczym - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 mar 2012, 13:06

Mam pytanie, a mianowicie chcemy z żoną wziąć z placówki opiekuńczej dwie siostry z których jedna nie jest zgłoszona do ośrodka. Za kilka dni chcemy uruchomić całą procedurę czy fakt, że jedna z dziewczynek nie jest zgłoszona do ośrodka pomimo, iż jest w placówce 5lat nie będzie przeszkodą dla nas?
~kret

Napisano: 21 mar 2012, 17:23

Witam, mam pytanie, czy chcecie Państwo zostac zawodową rodziną zastępczą? czy spokrewnioną czy niespokrewnioną? Jesli zawodową -nalezy odbyc szkolenie w Osrodkach Adopcyjnych lub innych np. w PCPR. Jak najbardziej wskazane byloby zabranie sióstr aby wychowywały sie razem. Pozdrawiam, wszelkie informacje na stronach PCPR.
~Luna

Napisano: 22 mar 2012, 12:45

Proszę p.Luno jeszcze raz przeczytać moje pytanie. Ja nie pytam o szkolenie, gdyż go mam tylko o to czy nie będzie problemu z zabraniem dziecka z placówki które nie jest zgłoszone do ośrodka. Proszę o odpowiedz
~Marta

Napisano: 08 lip 2012, 0:18

Marta ,chodzi ci o dziecko zgłoszone do OAO ,gdy rodzice są pozbawieni praw rodzicielskich????Nie ma przeszkody ,aby zabrać takie dziecko do RZ -tylko trzeba zdawać sobie sprawę ,ze i z RZ pójdzie do adopcji gdy pojawi sie chętna rodzina.U drugiego dziecka może nie byc pozbawienia władzy i dlatego nie ma zgłoszenia do OAO.Ale to dla RZ nie ma znaczenia ,u nas wychowują sie dzieci wolne prawnie i zgłoszone jak i te z ograniczeniam władzy rodziców.Nie wiem czy o to chodziło ,jęśli nie to proszę o dokładniejsze pytanie.Pozdrawiam
~Eliza

Napisano: 28 gru 2012, 19:59

Witam! Mieliśmy w placówce taki przypadek, gdzie jedna z sióstr nie była zgłoszona i nikt nie robił problemu.
~Wiki

Napisano: 25 kwie 2013, 16:40

eliza ma rację natomiast Wiki to chyba cos zmysla
~MOPR

Napisano: 25 kwie 2013, 16:42

jesli chodzi o adopcje to dzieci z uregulowana sytuację muszą byc wszystkie zgłoszone do Osrodków adopcyjnych, natomiast jesli nie jest uregulowana sytuacja prawna dziecka to co chcecie zgłaszać do Osrdoka Adopcyjnego???? Problem w tym że najprawdopodobniej Marta myli rodzine zastępczą z adopcyjną
~MOPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x