Chciałabym założyć Rodzinny Dom Dziecka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~KtośTaki

Chciałabym założyć Rodzinny Dom Dziecka

Post autor: ~KtośTaki »

Witam serdecznie
Od jakiegoś czasu noszę się z planem założenia RDD, w tym celu ukończyłam studia o specjalności \"psychopedagog\", a obecnie przygotowuję się do stworzenia warunków mieszkaniowych dla potencjalnych przyszłych podopiecznych. Ponieważ jest to przedsięwzięcie kosztowne chciałabym uzyskać odpowiedź kompetentnej osoby, czy mam szansę na otrzymanie pozwolenia na utworzenie RDD na terenie Krosna (woj. podkarpackie). Mam obawy, gdyż otrzymałam niedzwno odpowiedź, że na terenie Krosna nie istnieje potrzeba utworzenie kolejnego RDD - czy to oznacza, że istnieje ryzyko, że moje dziełanie są bezsensowne? Czy może jednak otrzymam dzieci z innego powiatu? Bardzo proszę o odpowiedź i poradę.
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Chciałabym założyć Rodzinny Dom Dziecka

Post autor: ~Kasia »

Co za malo ci kasy,to se zrob z 10 i bedziesz miala rodzinny dom dziecka wychowasz od urodzenia zobaczymy jaka bedziesz mamuska,ty chcialas dzieci na kture przyslugiwalo 5 lat temu na dziecko pere ladnych tysiecy wiem cos o tym,zrob se wynos wyhowaj z 10 chociasz do 15 lat,nie licz na laske na manne z nieba jak to licza klijencj na pomoc z opieki m..a.l.po

Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Podkarpackie~masz chociasz jedno dziecko baranico,to daj ja sobie wezme go na tydzien zobaczymy jak sie bedzie czulo dziecko u mnie a ty u siebie widzisz babo i lepiej sie nie zajmuj ............jusz nie pisze na wiecej bo by dziecko tesknilo zycze zebys nic takiego nie pisala bo tacy puzniej wychodza na najgorsych i musza sie ogladac przed siebie no i zasiebie lepiej pozostac bezpiecznym i nie lakomic sie na kase wes sie za robote babo!nie licz na drapane bo nikt nie lubi drapanego s.t.ara.
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

A co jusz nie mozesz miec dzieci,a moze wogule nie mozesz,wiesz co mam propozycje w lonowie sa domy dziecka z jakiego miasta jestes wlasnie tam pracuje sa dziewczynki chlopczyki moze chcesz zaadoptowac jak pracujesz masz warunki i normalny zwiazek bez awantur sprawdzamy przerowadzamy wywiady ja cie kieruje np.to dziecko jest bardzo grzeczne itd.kierujemy sprawe do sadu jak sie rodzice zrzekna a sprawe w sadzie wygrywasz dostajesz do adopcji na okres probny czy mieszkasz w Tarnobregu moze inne okolice nic kobieto nie jest proste.
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Ktos taki,to ty Mloda,nie bredz na forum!!!
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Mala,wyluzuj nawet tu jestes,powalilo cie calkiem!jdz lepiej do psychiatry,i zbadaj glowke-a widze ze przydal by ci sie a raczej odwiedziny u psychiatry!.
Kasia
~KtośTaki

Może ktoś bardziej kompetentny odpowie na mojego posta?! Kasi dziękuję.
ps. ortografię kasiu masz marną, ale ludzi obrażasz pierwsza klasa.
~PCPR dolny śląsk

Post autor: ~PCPR dolny śląsk »

Proszę Pani do założenia RDD daleka droga i jakby tego było mało od 01.01. 2012r. wchodzi ustawa o pieczy zastępczej , proszę się zapoznac i zobaczyć czy spełnia Pani kryteria (wstepnie). Generlanie powiaty wolą rodziny zastępcze zawodowe niz rodzinne domy dziecka (mniejsze koszty)
~KtośTaki

bardzo dziękuję za wiadomość, z nową ustawą się zapoznam.
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

~PCPR dolny śląsk dobrze pisze. Ustawa to podstawa i musi pani wiedzieć że dla wszystkich nie tylko dla pani jest ona nową ustawą. niech pani brnie do celu. Natomiast ten wątek radziłbym wkleić rozpocząć w dziale PCPR mieszćzącym się na tym forum. Ośrodki adopcyjne wydaje mi się że z zakładaniem i nawiązywaniem umów na RDD nie mają nic wspólnego.
ODPOWIEDZ