JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~JAGODA

JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY

Post autor: ~JAGODA »

JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY BARDZO PROSZĘ O WASZĄ POMOC I GŁOS W TEJ SPRAWIE. U NAS JEST TO: \" PLAN INDYWIDUALNY\", ORAZ \"KARTY POBYTU DZIECKA W PLACÓWCE\" I TO JAK SIĘ OKAZUJE NIE JEST WŁAŚCIWA DOKUMENTACJA I NIEWŁAŚCIWIE PROWADZONA ( WG. WYDZIAŁU POLITYKI SPOŁECZNEJ ) LICZĘ NA POMOC I Z GÓRY DZIĘKI :))
~bella

Re: JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY

Post autor: ~bella »

U mnie dokładnie są te same dokumenty. A jakie są, wg wydziału, dokumenty właściwe? Pewnie sami nie wiedzą ;)
~zosia

Post autor: ~zosia »

my musimy do tego co wymienione prowadzic:karte kontaktów ze szkoła-min 1raz w mcu tam sie pojawiac,karte kontaktów z rodzina-wszelkie wyjazdy,odwiedziny,przepustki i nawet rozmowy tel gdy ktos z rodziny dzwoni do wychowanka oraz karte zajęc specjalistycznych-wszelkie wyjscia,zajecia kulinarne,kulturalne,sportowe itp wiec ciagle siedze w papierach!!!
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

No to rzeczywiście Zosiu, trochę tego macie. U nas jest tak:

1. indywidualny plan pracy z dzieckiem i rodziną (dość rozbudowany zawiera m.in.

funkcjonowanie szkolne dziecka, przy którym w uwagach, obok celów, metod, osób realizujących zapisuje się to, co się dzieje, również kontakty wychowawcy ze szkołą

podobnie wygląda praca z rodziną (nie tworzymy dodatkowych kart kontaktów, wszystko zapisujemy na bieżąco w IPP).
Skutkuje to dość rozbudowaną formą IPP ale można znaleźć w tym sens dla dalszych celów i kontynuacji pracy.

2. prowadzimy też zgodnie z rozporządzeniem karty pobytu /nazywane totolotkiem/ do których poza oceną dodaliśmy rubrykę opisową. Sama cyferka była tak odjechana, że stało się to konieczne.

3. Karty udziału w zajęciach specjalistycznych prowadzą u nas specjaliści zatrudnieni w placówce. Oczywiście jeśli chodzi o np. wyrównawcze realizowane na terenie szkoły wpisuje je wychowawca w funkcjonowaniu szkolnym dziecka w IPP

Wszystkie kontrole, łącznie z NIK-owską się nas nie czepiały.

~zosia

Post autor: ~zosia »

a u nas po zeszłorocznej kontroli jak u Jagody zostało powiedziane co mamy robic i takie własnie karty wprowadziły panie z kontroli:)wiec my to prowadzimy
~~~mon

Post autor: ~~~mon »

My prowadzimy plany indywidualne, karty pobytu dziecka, karty odzieżowe i akta dzieci.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

W naszej placówce jest to:
1. IPP oraz jego modyfikacje
2. Karta oceny sytuacji dziecka opracowana autorsko - forma opisowa
3. Karta odzieżowa
4. Zeszyty kieszonkowego
5. Okresowa opinia dotycząca zasadności dalszego pobytu składana na posiedzeniu zespołu
6. Zeszyty obserwacji
7. Zeszyty wypisów do miasta
8. Zeszyty podawania leków
9. Protokoły z posiedzeń zespołów samokształceniowych
10. Sprawozdania z realizacji planów pracy grupy - roczne.
11. Plan pracy grupy do tego roku od 2011/2012 jeden dla całej placówki
12. Bieżące opinie i notatkli służbowe
13. Zapotrzebowania odzieżowe
14. Były konspekty zajęć hospitacyjnych ale od tego roku już nie będą obowiązywały.
15. Inne zależnie od zaistniałych potrzeb.
~Kaja

Post autor: ~Kaja »

Jeszcze dołożę,
16. Rejestr kontaktów z rodziną.
17. Rejestr kontakyu ze szkołą.
18. Karta zdrowia-wizyty, zalecenia itp.
19. Rejestr przepływu informacji.
20. Program Usamodzielnienia - wspołpraca z PCPR.
21. Pzrez 3 lata po usamodzielnieniu, jakie były kontakty i jaka była pomoc dla wychowanków.

Jesteśmy po kontroli i wypadliśmy bardzo dobrze.
22.Rejestr zajęć specjalistyczntch tj. pogadanki, spotkania, dla Grupy Usamodzielnienia.

~Roman

Post autor: ~Roman »

Mam nadzieję, że wychowawca obok pracy \"papierowej\"
ma odrobinę czasu na pracę z dzieckiem.
(Marcin, Kaja przeciez to paranoja)
~Kaja

Post autor: ~Kaja »

Obecnie po wakacjach mam 14 wychowanków na swojej grupie w wieku od 15-18 lat i jestem sama przez 8 lub 10 godzin. Jestem młodszym wychowawcą i jeszcze dokształcam się. Sama nie wiem po co ja to robię?
Lubię pracować z dziećmi. Mam wyrzuty sumienia, że tak nie pracowałam ze swoimi dziećmi jak z tymi zawodowymi. Dokumenty wypelniamy na nocnych dyżurach kiedy jest spokój i cisza.
ODPOWIEDZ