Jakie domumenty musi prowadzić pracownik socjalny w placówce opiekunczo - wychowawczej

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~gggg

Jakie domumenty musi prowadzić pracownik socjalny w placówce opiekunczo - wychowawczej

Post autor: ~gggg »

zaczynam pracę w POW, w której nie było pracownika socjalnego. Nie mam żadnych druków i wozrów. Moze ktoś mi pomoże
~ale jaja

Re: Jakie domumenty musi prowadzić pracownik socjalny w placówce opiekunczo - wychowawczej

Post autor: ~ale jaja »

Rozporządzenie o placówkach opiek - wych prawi :

Pracownik socjalny pracuje z rodziną dziecka, rozpoznaje jego sytuację rodzinną, utrzymuje kontakt z instytucjami wspierającymi tę rodzinę, inicjuje działania niezbędne do unormowania sytuacji rodziny i umożliwienia powrotu dziecka do rodziny.
Wchodzi też w skład zespołu Okresowej Oceny Sytuacji Dziecka i Rodziny

A realnie:
Z dokumentów to prowadzić musi to co mu dyrektor prowadzić karze. Pewnie Kartę pracy z rodziną, Może plan pracy z rodziną.

U mnie jest to cała dokumentacja wyjścia i wejścia do placówki dotycząca wychowanka i rodzin - opinie, informacje o ucieczkach doprowadzeniach, korespondencja z szkołami, MOS, MOW, PCPR, MOPS, Usamodzielnienia skreślenia, przyjęcia, lista wychowanków, itp.
ODPOWIEDZ