ciężarna nie chce iść do lekarza - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 02 sty 2014, 16:24

do ~s
Sąd Was nie olał..
Jestem zdziwiona powiem szczerze , iż ktoś doradził Wam skierowanie pisma do Sądu o wgląd w sytuację rodziny w okolicznościach , które podałaś... -czyli nie ma dziecka- dopiero ma się narodzić. Piszesz sytuacja rodziny nieciekawa pod każdym względem , pod jakim konkretnie? ( choć teraz już nie ważne - rodzina nie mieszka u Was)
W jakiej kwestii Sąd miałby zająć stanowisko? Wchodziło w grę co ? ewentualna adopcja , zaniedbania ? - wobec kogo ? - niemożliwe to było- z góry. No chyba, że matka swoim zachowaniem narażała płód na bezpośrednie zagrożenie jego życia. Ale tego nie piszesz.
Normalnie w ramach swoich zadań i kompetencji trzeba było pracować z rodziną do chwili urodzenia dziecka , dopiero później ewentualnie po wyczerpaniu wszelkich Waszych możliwości pomocy rodzinie (m.in ustawa o wsparciu rodziny ..), wystąpić do Sądu Rodzinnego o wydanie odpowiednich zarządzeń opiekuńczych wobec dziecka .

Moim zdaniem oczywiście ..
myślę też - ( tylko na podstawie postu) , że z rodziną oprócz info do Sądu - nie robiliście nic konkretnego i Ty o tym wiesz. Po prostu zdaliście się na Sąd.
Nie odbieraj tego jako ataku;) pozdrawiam
~emilka

Napisano: 02 sty 2014, 16:51

Emilka tych chyba na serio chcesz byc tu wrogiem numer 2;)
Mnie to wszystko wygląda na olane, źle rozeznane, zaniedbane. Teraz panikują bo problem sie rozrósł.
~Adam

Napisano: 02 sty 2014, 16:56

emilka wielka Pani asystent rodziny co wszystkie rozumy pozjadała co Ty wiesz o pracy pracowników socjalnych raptem z rok pracujesz jako asystent i śmiesz pouczać socjalnych.
~magda

Napisano: 02 sty 2014, 16:59

I tak rozmawiacie. Spirala chamstwa sie nakręca. Wystarczy że ktoś wam wytknie błąd albo przedstawi swoją opinię i już plujecie jadem. Jeżeli nawet na forum nie umiecie gadać to nie dziwię się że macie tyle zawalonych spraw w terenie.

Adminie sam widzisz kto tu rujnuje merytorykę.
~Adam

Napisano: 02 sty 2014, 17:02

spadaj
~magda

Napisano: 02 sty 2014, 17:03

Brawo. Ludzie patrzą. Ośmieszajcie się dalej i zwalajcie winę na mnie i Emilkę. Dzieciaczki.
~Adam

Napisano: 02 sty 2014, 17:11

ja nie jestem pani asystent - mam racje .
~emilka

Napisano: 02 sty 2014, 17:14

Dobra Emilka przerwij dyskusje nie na temat. Nie daj się prowokować bo zawalicie topik syfem.
Mówmy o pani która nie chce iść do lekarza a która ponoć już urodziła.
~Adam

Napisano: 02 sty 2014, 17:35

ok. Tylko odpowiedź na pytanie - konkretnie !
Tak mi dopomóż Bóg...
~emilka

Napisano: 02 sty 2014, 17:41

Już w sumie odpowiedziałem.
Konkretnie nie idzie ponieważ nie znam dokładnie sprawy, środowiska. Podobnie jak sama autorka niestety. Ognisko gasi się dłużej niż iskrę.
Sprawa jest zawalona.
~Adam

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x