Maz traci prace.Zasilku dla bezrobotnychdostanie cos 700? 2 razy 500 plus na dwoje dzieci.Dotego zasilek rodzinny na dwoje dzieci-236 bodajze .Co jeszcze mi sie nalezy o co jeszcze prosic?O dodatek na mieszkanie?.Mamy 72,21 na 4 osoby czy cos sie nam nalezy w takiej sytuacji?Mam pytanie czy pomoc spoleczna chodzi po rodzinie?Pytam sie bo nie wiem jak to wyglada bo jeszcze nie korzystalismy.Prosze o szczegolowe informacje.
Przekroczony metraż - rodzina 4 osobowa 55 m2 =30% = max 71,5 m2, chyba, że posiadają Państwo orzeczenie o stopniu niepełnosprawności (ale w ostatnim punkcie musi być zamieszkiwanie w osobnym pokoju lub osoba niepełnosprawna poruszająca się na wózku)
a może by tak zapytać ....co zrobić żeby znaleźć pracę ......
"Mam pytanie czy pomoc spoleczna chodzi po rodzinie?" .......... co problem jakiś ? jak schować 70 calową plazmę 3D ?
Plazma 3D się zdarza, ale nie oceniajmy każdego siedemdziesięciocalową miarą. Jedna osoba pracująca w 4-osobowej rodzinie w Polsce raczej nie ma szans zapewnić dobrobytu.
@kola75: Niestety, dodatek mieszkaniowy "się nie należy", o czym wspomniano powyżej. Pozostaje pomoc społeczna. Można udać się do MOPS-u i tam porozmawiać, ale wiadomo, że pomoc społeczna jakoś znacząco Was nie wesprze.
koleżanko krwawa ......... ale jak się wygarnie "co się się należy" bo taki temat zaistniał to po co pracować ?
dmdm .... na mój Mały nos Dodam Dość jasno, że jesteś pracownikiem opieki i chyba masz zboczenie zawodowe .... i to Ty winieneś mieć kompleksy że ktoś zamiast poszukać wędki chce od razu ryby i to nie byle jakiej (halibut w sosie pomidorowym)
ps. pozdrowienia dla koleżanki Krwarej chyba się domyślasz od kogo
Nigdy bym nie zgadła, jakaż to tajemnicza postać mi się objawiła, ale zdradził ją roztaczający się wokół niej zapach oleju, na którym frytki smażono.
I nie ukrywam, gdy pada słowo "plazma", natychmiast mi się przypomina pewna mała osoba z forum. Której, nawiasem mówiąc, bardzo tu brakuje.
Dla wyjasnienia maz ma stazu 20 lat ,nastapila likwidacja zakladu ,plazmy nie mamy-za duzo pradu zzera a my jestesmy ekonomiczni i oszczedni.Zapytacie trzemu ja nie pracuje -jestem po DPM ale nie na wozku,dali mi tylko lekki stopien..A na czym polega ta dotacja na prad czy gaz dla kogo to?
tak do wiadomości - nie jestem pracownikiem opieki i nie mam zboczenia zawodowego ani kompleksów nie tylko pracownicy opieki i pracownicy GOPS-u i MOPS-u prowadza dodatki