co nam sie nalezy? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 07 lis 2016, 18:13

Maz traci prace.Zasilku dla bezrobotnychdostanie cos 700? 2 razy 500 plus na dwoje dzieci.Dotego zasilek rodzinny na dwoje dzieci-236 bodajze .Co jeszcze mi sie nalezy o co jeszcze prosic?O dodatek na mieszkanie?.Mamy 72,21 na 4 osoby czy cos sie nam nalezy w takiej sytuacji?Mam pytanie czy pomoc spoleczna chodzi po rodzinie?Pytam sie bo nie wiem jak to wyglada bo jeszcze nie korzystalismy.Prosze o szczegolowe informacje.
kola75

Napisano: 08 lis 2016, 8:48

Przekroczony metraż - rodzina 4 osobowa 55 m2 =30% = max 71,5 m2, chyba, że posiadają Państwo orzeczenie o stopniu niepełnosprawności (ale w ostatnim punkcie musi być zamieszkiwanie w osobnym pokoju lub osoba niepełnosprawna poruszająca się na wózku)
wet

Napisano: 08 lis 2016, 8:53

a może by tak zapytać ....co zrobić żeby znaleźć pracę ......
"Mam pytanie czy pomoc spoleczna chodzi po rodzinie?" .......... co problem jakiś ? jak schować 70 calową plazmę 3D ? :evil:
cos

Napisano: 08 lis 2016, 15:21

"cos" nigdy nie byłeś w takiej sytuacji?? może osoba ma kompleksy, nigdy nie korzystała z pomocy - chciałbyś być w sytuacji bez pracy i dochodu!!
dmdm

Napisano: 08 lis 2016, 16:01

Plazma 3D się zdarza, ale nie oceniajmy każdego siedemdziesięciocalową miarą. ;) Jedna osoba pracująca w 4-osobowej rodzinie w Polsce raczej nie ma szans zapewnić dobrobytu. :(
@kola75: Niestety, dodatek mieszkaniowy "się nie należy", o czym wspomniano powyżej. Pozostaje pomoc społeczna. Można udać się do MOPS-u i tam porozmawiać, ale wiadomo, że pomoc społeczna jakoś znacząco Was nie wesprze.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 22:40

koleżanko krwawa ......... ale jak się wygarnie "co się się należy" bo taki temat zaistniał to po co pracować ? :lol:
dmdm .... na mój Mały nos Dodam Dość jasno, że jesteś pracownikiem opieki i chyba masz zboczenie zawodowe .... i to Ty winieneś mieć kompleksy że ktoś zamiast poszukać wędki chce od razu ryby i to nie byle jakiej (halibut w sosie pomidorowym)
ps. pozdrowienia dla koleżanki Krwarej ;) chyba się domyślasz od kogo ;)
cos

Napisano: 09 lis 2016, 9:16

Nigdy bym nie zgadła, jakaż to tajemnicza postać mi się objawiła, ale zdradził ją roztaczający się wokół niej zapach oleju, na którym frytki smażono. ;)
I nie ukrywam, gdy pada słowo "plazma", natychmiast mi się przypomina pewna mała osoba z forum. Której, nawiasem mówiąc, bardzo tu brakuje.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2016, 14:17

Dla wyjasnienia maz ma stazu 20 lat ,nastapila likwidacja zakladu ,plazmy nie mamy-za duzo pradu zzera a my jestesmy ekonomiczni i oszczedni.Zapytacie trzemu ja nie pracuje -jestem po DPM ale nie na wozku,dali mi tylko lekki stopien..A na czym polega ta dotacja na prad czy gaz dla kogo to?
kola75

Napisano: 09 lis 2016, 14:32

tak do wiadomości - nie jestem pracownikiem opieki i nie mam zboczenia zawodowego ani kompleksów :D nie tylko pracownicy opieki i pracownicy GOPS-u i MOPS-u prowadza dodatki ;)
dmdm

Napisano: 09 lis 2016, 14:47

kola75 pisze:A na czym polega ta dotacja na prad czy gaz dla kogo to?
Dodatek energetyczny przysługuje tym, którzy pobierają dodatek mieszkaniowy. :/
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x