Pracownica od listopada jest na zwolnieniu lekarskim i będzie na nim jeszcze długo.
Na razie ostatnie dostarczone zwolnienie lekarskie jest na okres od 05-12-2014 do 17-12-2014.
Wczoraj została przyjęta do szpitala.
Wynagrodzenie wypłacamy do końca miesiąca, ale w grudniu zawsze jest to wcześniej - przed świętami.
Z tego co wiem, to szpital wystawia ZLA w dniu wyjścia ze szpitala, bądź przy dłuższym pobycie - co 14 dni.
Co mam więc zrobić z wynagrodzeniem za pozostały okres w grudniu, tj 18-31.12.2014??????
Raczej cały ten czas pracownica spędzi w szpitalu.
Co zrobić???
Re: Co zrobić???
A czy mogę wypłacić przed świętami za okres 01-17.12.2014, a np. 29 dopłacić, jeżeli przyniesie nowe ZLA???
prawidłowo to do 17.12. chorobowe, za pozostały okres wynagrodzenie za pracę. Ale ja wypłaciła bym do 17.12. chorobowe a potem jak piszesz dopłacić na koniec grudnia.
Wynagrodzenia za pracę raczej nie wypłacę, bo nie mam pewności, czy pracownica jeszcze wróci do pracy. Za dużo korekt i niepotrzebne potrącenia nadpłaconej kasy w następnym miesiącu. A poza tym skoro wiemy, że jest chora i w szpitalu to nawet chyba nie możemy wypłacić wynagrodzenia za pracę
Oprócz Co zrobić??? - Kadry przeczytaj również:
jak liczyć urlop
protokół przy zakończeniu zatrudnienia
urlop wychowawczy a wypoczynkowy
Podstawa prawna
Praca w MOPS w Bielsku-Białej
wysługa lat
ile urlopu?
Delegacje dla pracownika bez prawa jazdy
delegacja
nagroda
zwolnienie pracownika