skierowanie na badania po nowemu
skierowanie na badania po nowemu
mam pytanie swego czasu był poruszany temat w prasie o nowym sposobie pisania skierowania na badanie lekarskie tzn.. bardziej obszerne skierowanie.. czy ktoś coś o tym wie, czy wchodzi ta zmiana czy nie???
- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: skierowanie na badania po nowemu
chodziło by warunki szkodliwe lepiej okreslac i że powinny byc kopia w aktach. My nie zmienialiśmy a kopie i tak mamy.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
1. Trzymacie ksero skierowań w aktach osobowych? 2. Opisujecie coś w warunkach szkodliwych? Mamy ocenę ryzyka zawodowego na każdym stanowisku pracy. Kiedyś słyszałam, żeby ksero tej oceny podpinać pod skierowanie. Robicie coś takiego?
- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Skierowania trzymam w aktach. Kiedyś trzymałam w osobnym segregatorze i PIP się nie czepiał, ale żeby zmniejszyć ilość segregatorów osobno trzymam tylko spis zas skierowanie w aktach.
W warunkach szkodliwych wpisuje prace ponad polowe czasu przy monitorze oraz wykorzystywania prywatnego auta do celów służbowych.
Nie podpinam oceny ryzyka. I u nas medycyna pracy raczej niechętnie by studiowała ocenę ryzyka. A podpinać, żeby było w aktach - niepotrzebna biurokracja.
W warunkach szkodliwych wpisuje prace ponad polowe czasu przy monitorze oraz wykorzystywania prywatnego auta do celów służbowych.
Nie podpinam oceny ryzyka. I u nas medycyna pracy raczej niechętnie by studiowała ocenę ryzyka. A podpinać, żeby było w aktach - niepotrzebna biurokracja.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Oprócz skierowanie na badania po nowemu - Kadry przeczytaj również:
wysługa lat
ile urlopu?
Delegacje dla pracownika bez prawa jazdy
Co zrobić???
delegacja
nagroda
zwolnienie pracownika
opieka nad dzieckiem
legitymacje służbowe pracowników socjalnych
NAGRODA
ekwiwalent