Coraz wiecej osób pod krzyżem - HYdE PaRK

Strona 7 z 35    [ Posty: 349 ]

Napisano: 05 sie 2010, 22:38

Faktycznie!!! To jest tylko ciekawostka......
~jan

Napisano: 05 sie 2010, 22:57

Do Jana.

Fakt historyczny!

Ta ciekawostka jest zarazem faktem historycznym. Były w historii naszego Państwa okresy, które nie wymagały wieszania krzyża obok herbu/godła Polski, ponieważ symbol krzyża był w herbie/godle. https://pl.wikipedia.org/wiki/God%C5%82o ... j_Polskiej

~ktoś inny jeszcze

Napisano: 06 sie 2010, 12:14

Nie kłam Janie o nietolerancji i dyskryminacji KK. Stawianie granic i wymagań nie jest ani jednym ani drugim. Natomiast krytykowanie tego i zwalczanie jest całkowitym brakiem odpowiedzialności a czasem zwyczajnie przejawem bardzo złej woli.
Oskarżanie, przez zwolennika komunistów, KK o jakieś działania zniewalające Polskę są ohydnym kłamstwem. KK zawsze był ostoją patriotyzmu, miejscem schronienia i ratunku dla walczących o wolną Polskę a przede wszystkim miejscem kultywowania pamięci historycznej.
To polscy komuniści w przeddzień wybuchu Powstania Warszawskiego podpisali u Stalina w Moskwie cyrograf wpychający nas w niewolę na kilkadziesiąt lat. Wasilewska, Bierut i inni.

A teraz słowo na temat tolerancji, dyskryminacji. Szczególnie w ostatnich latach jesteśmy bardzo mocno epatowani a nawet czasem szantażowani koniecznością tolerowania czy też inaczej nie dyskryminowania. Należy jednak odpowiedzieć sobie o prawdziwe intencje tych działań. Bo gdyby naprawdę chodziło o walkę z dyskryminacją to ja podpiszę się pod tym bez zastrzeżeń. Uważam jednak, że nie jest to walka z dyskryminacją lecz kolejny etap walki ideologicznej lewicy z KK. Dlaczego mam takie przekonanie?

Według mnie walka z dyskryminacją to działania podejmowane dla poszerzenia przestrzeni wolności. A więc do stanu obecnego \"dodajemy\" nowe wolności czy też inaczej znosimy kolejne więzy. Tymczasem, jaką tolerancję proponują nam jej inżynierowie? Pseudo-tolerancję. Zamiast poszerzania obszaru wolności chcą nam \"sprzedać\" zamianę: nadajemy nowym grupom pewne prawa i przywileje ale odmawiamy tego innym. Jest to tzw. tolerancja przez nietolerancję. \"Wy nas nie możecie krytykować ale my was możemy bez żadnych ograniczeń\", \"Jeśli będziecie nas krytykować zostaniecie skazani przez sądy a jeśli wy wniesiecie oskarżenie sprawy będą umarzane\".

Dlaczego uważam to za bardzo niebezpieczne i nie do przyjęcia. Metoda oczywiście jest bardzo skuteczna do czasu, gdy środowiska będą miały poparcie władz. Obecnie mają je nie tylko w Polsce ale i w UE. A do czego to może doprowadzić gdy zmieni się układ władzy? W skrajnych przypadkach do rewanżyzmu i odwetu. Oczywiście kto dysponuje siłą, ten nie wyobraża sobie aby kiedykolwiek znalazł się w sytuacji petenta. Jednak jak uczy historia zdarzało się tak nie raz.

Tak więc teraz mamy etap walki z dyskryminacją poprzez dyskryminowanie w przestrzeni społecznej wartości chrześcijańskich. Tolerancja przez dyskryminację.
~Do obłudnego jana

Napisano: 06 sie 2010, 12:50

Co za bełkot i naginanie rzeczywistości!!! wynika z tego, że to Tusk i Komorowski robią zadymy pod krzyżem, trzymają transparenty i wykrzykują obelgi perzciwko Kaczyńskim???
~bełkot

Napisano: 06 sie 2010, 13:18

nie oni a Jałta - ci to seobie mogli - Najwięksi tego świata wtedy decydowani i to nie tylko o naszych losach.
~znalezione na forum

Napisano: 06 sie 2010, 14:16

Nie kombinuj historycznie, patrz co sie dzieje dziś - jesteśmy pośmiewiskiem świata. Kto sieje wiatr zbiera burzę - PIS sieje i zbierze, przegra z kretesem.
~bełkot

Napisano: 06 sie 2010, 15:45

Bełkot - prawdziwy bełkot.

Jak zwykle nic nowego. Stara taktyka. Zrzuć winę za swoje grzechy na sąsiada i pytaj czy ktoś złapał cię na gorącym uczynku.

Malutki człowieczku! Jaki musisz czuć się malutki jeśli nie potrafisz bronić własnej tożsamości przed \"światem\". Niech świat się śmieje do woli. Ja wiem co jest dla mnie ważne. Tylko mier.noty obawiają się wyśmiania. Bruksela zajmuje się określaniem kształtów i wymiarów warzyw i innymi durno.tami. Cały świat się z nich śmieje a oni sobie z tego nic nie robią i wymyślają nowe idio.tyzmy.

Oglądałeś wczoraj relacje z zakończenia prac komisji hazardowej? Tego powinieneś się wstydzić, że politycy PO wbrew oczywistym faktom spłodzili dokument urągający logice i przyzwoitości i do spółki z człowiekiem \"nikt\" z PSL przeforsowali jego przyjęcie.

Polskie społeczeństwo zostało bardzo zdeprawowane przez polityków. I oto są skutki. Normalność to dla nich nienormalność. Zaś dewi.acje i dege.neracja powód do dumy.
~ola

Napisano: 06 sie 2010, 15:54

Dostałeś tików, jak poseł Katarsińska gdy poseł Girzyński przypomniał pisane przez nią w 1968 roku artykuły antysemickie.

Trzeba i należy przypominać takie wydarzenia bo bardzo wiele mówią o intencjach i powiązaniach ludzi. Bardzo chciałbyś aby obraz komuny i KK został zafałszowany. \"Nie mówmy o historii tylko sami twórzmy fakty medialne\". Społeczeństwo i tak to przyjmie bo jest zbyt leniwe lub zaganiane by weryfikować informacje. Błąd, zawsze będą ludzie, którzy przypomną prawdę.

Jedynym sposobem na odpokutowanie dawnych win jest być przyzwoitym dzisiaj. A dla recydywistów nie powinno być litości.
~do bełkotu

Strona 7 z 35    [ Posty: 349 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x