przeczytać i pomyśleć warto, nie boli - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 22 lip 2010, 23:03

naprawdę warto
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 25 lip 2010, 23:09

Bardzo dobre. I jeszcze bardziej potrzebne. Trzeba dziękowac ludziom, którzy publikują takie teksty.
~Łukasz

Napisano: 30 lip 2010, 13:06

Świetne, brawo.
~pytam

Napisano: 30 lip 2010, 16:17

ale z was nawiedzone mohery!!!!
~ola

Napisano: 30 lip 2010, 18:41

dajcie spokój, sam ten tekst jest skażony popagandą niezłej próby, tylko z przeciwnej strony barykady i tyle... czy pis nie posiada własnych słów kluczy, które wciąż słyszymy od 2005r. i stale wymyśla nowe, nacechowane negatywnie, by tylko zdyskredytować przeciwnika lub odebrać moralne prawo do zabrania głosu. ciekawe dlaczego w takim przypadku niektórym nie zapala się kontrolka w głowie, tylko z egzaltacją przyjmują tę propagandę, jak własne myśli... to bardzo charakterystyczne dla homo sovieticus (dla niezorientowanych - nie chodzi tu o gatunek geja;) )
a może tak po prostu nieco się wysilić i zacząć samodzielnie myśleć i przyjmować fakty, jakimi one są, a nie ich czyjąś propagandową nadinterpretację?
~jarząbek

Napisano: 31 lip 2010, 14:42

Różnica między słownictwem PiS a PO jest zasadnicza. PiS używa słów haseł mówiących do czego dąży i na czym mu zależy. Ze słowami PiS-u można więc bez strachu polemizować. Słowa klucze PO to słowa kneble. Mają zastąpić cenzurę. PO dążąc do wykluczenia z dyskusji osoby o innym światopoglądzie wytworzyła atmosferę marginalizacji takich osób. Wiedząc, że nie są w stanie dyskutować na argumenty wymyślili hasła, którymi \"zamykają\" usta przeciwnikom. Takimi zabiegami socjotechnicznymi jest między innymi przypinanie etykiet w rodzaju: \"Radio Maryja\", \"Gazeta Polska\", \"Ciemnogród\", \"Język nienawiści\" itd.. Nie trzeba więc narażać się na dyskusję merytoryczną, której wynik jest niepewny, a czasem wręcz z góry przesądzony, wystarczy przypiąć stosowną etykietę. W polskim prawie jest to zjawisko nazwane bądź mobbingiem bądź przemocą i jest karalne. Przynajmniej powinno być, gdybyśmy mieli naprawdę niezależny wymiar sprawiedliwości.
Kto pamięta czasy PRL zna tę metodę doskonale. Czerwony aparat terroru stosował ją bezwzględnie.
Tak więc nie ważne, czy wypowiadający się człowiek jest w jakikolwiek sposób związany z RM, GP, wystarczy że zada niewygodne pytanie, natychmiast przykleja się mu etykietę. Etykieta ma zadanie \"powiedzieć\" innym: uważajcie bo to jest wariat i nie można jego słów traktować poważnie. Komuniści kiedyś takich ludzi zamykali dodatkowo w szpitalach psychiatrycznych. Dzisiaj robią to w \"rękawiczkach\". Nawet na tym forum jest co najmniej jedna a może i kilka osób, które przejęły taki sposób działania.

M. in. właśnie jarząbek nawoływał do przybicia Jarosława Kaczyńskiego do krzyża. Ale on nie cofnie się przed tym, by to innych oskarżyć o \"mowę nienawiści\", będzie pisał o \"dusznej atmosferze IV RP\" itd..

Dlatego popieram rzeczywiście jego apel o samodzielne myślenie i wyciąganie logicznych wniosków. Ja mogę nie zgadzać się z poglądami jarząbka, ale gdyby ktoś chciał mu ograniczyć prawo do swobodnej wypowiedzi /poza nawoływaniem do zbrodni i innych w tym stylu/ upominałabym się dla niego o to prawo.

I taka jest między nami różnica. że my nie chcemy nikomu ograniczać prawa do głoszenia swoich poglądów natomiast lewica i PO terroryzują społeczeństwo, obrażając każdego kto ma inne poglądy, zwłaszcza katolików spychając takich ludzi poza nawias społeczny.

Uważam, że tekst z cogito jest bardzo trafny i naprawdę warto nad nim zastanowić się. Zachęcam do myślenia zwłaszcza, że czekają nas naprawdę trudne czasy i jestem przekonana, że już w niedługim czasie wielu ludziom spadną klapki z oczu. Dlaczego? Dlatego, że PO ma w tej chwili pełnię władzy i już nikogo nie można będzie oskarżać za swoje winy. A jak znam PSL podobnie, jak w koalicji z UW podziękują PO w odpowiednim momencie i czmychną z \"okrętu\".
~ola

Napisano: 31 lip 2010, 14:48

Jeszcze do oli powyżej, którą nie jestem. Dziękuję, że niechcący bardzo ładnie zilustrowałaś, to co napisałam. Nie przeczytałam twojego wpisu wcześniej dlatego to słowo umknęło mi. Ale tak, \"mohery\" to jest jedno z ty słów etykiet, które mają za zadanie ośmieszyć czyjeś niezależne poglądy. Zero dyskusji, wystarczy napisać \"mohery\".
~ola

Napisano: 31 lip 2010, 21:32

jasne, ola, może tobie raczej spadną klapki z oczu i zaczniesz widzieć i słyszeć słowa kneble z ust pisu, typu \"oni stoją tam, gdzie stało zomo\", \"łże elity\", \"dziadki z wehrmachtu i rodzice z kpp\" i wiele innych. ja pamiętam prl i niestety, ale dialektyka pisu jest żywcem wzięta stamtąd. ja chcę żyć w normalnym kraju, gdzie nie dzieli się ludzi na tych prawdziwych polaków, gorszych polaków i wręcz niepolaków, co czyni pis i całe radiomaryjno-gazetopolskie środowisko, tkwiąc w XIX wiecznej świadomości i co gorsza próbując narzucić to mającym inny pogląd.
~jarząbek

Napisano: 31 lip 2010, 21:36

tak trzymaj jarząbek, bo antypisowcy są na cenzurowanym i trzeba mieć odwagę:)
~popieram

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x