Czemu jawnie wrabiają Trynkieiwcza? - HYdE PaRK

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 12 lut 2014, 21:57

Życzę Wam obojgu rychłych odwiedzin Trynkiewicza u Was lub Waszych bliskich.
~Wkurzony

Napisano: 12 lut 2014, 22:24

Wkurzony.
Twoje \" życzenie \" jest bardzo nie na miejscu.
Trzeba wziąć pewne fakty obiektywnie i na chłodno- twoja postawa jest jedną z miliona - wrzuconych w psychozę, histerię strachu i paniki- czyli przykład postawy negującej prawo do życia- skoro mu go nie odebrano- ma prawo żyć w całym tego słowa znaczeniu. Po to jest Konstytucja, żeby jej przestrzegać.
Dobrze też , że jest Helsińska Fundacja Praw Człowieka . To po pierwsze. Po drugie o wartościach nie wspomnę- jak mniemam katolikiem nie jesteś- ( nie moja sprawa) ale połowa skandujących Zabić Trynkiewicza - jest wyznania rzym- kat- oj zapomnieli o nauczaniu kościoła \" uczynki miłosierne co do duszy i ciała\" - ..jak to było, aha - Więźniów pocieszać ;), lub \"Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe\"- reszty nie pamiętam..

ps. nie moralizuje - przedstawiam swoje stanowisko i swoje argumenty .
~emilka

Napisano: 12 lut 2014, 23:15

Ależ czemu nie na miejscu? Od serca wszak życzę...
Nie widzicie problemu w tym że zwyrol i wielokrotny morderca będzie hołubiony i utrzymywany na koszt normalnych, prawych ludzi, łącznie z rodzicami ofiar. Wyrażacie poparcie dla jego praw obywatelskich oraz chęć jak pamiętam \"porozmawiania\" z nim. Dlatego pomyślałem że ucieszycie się zapewne z jego wizyty? :)

Katolikiem nie jestem. Ale teologię mam jako tako obcykaną:

\"Jeśli zaś ktoś posunąłby się do tego, że bliźniego zabiłby podstępnie, oderwiesz go nawet od mego ołtarza, aby ukarać śmiercią\" (Wj 21,14).
~Wkurzony

Napisano: 12 lut 2014, 23:43

,,Odsiedział karę zasądzoną wyrokiem RP - jest wolnym człowiekiem . Tak stanowi prawo i tyle\"
a prawo stanowią ludzie, którzy kiedyś tam popełnili błąd bo w pośpiechu coś przeoczyli i tylko dlatego jest wolny a nie dlatego, że mu się ta wolność należy bo odsiedział karę, żałuje za popełniony czym i więcej się to nie powtórzy, pierwotnie otrzymał karę śmierci, nie dlatego, że ktoś miał takie widzi mi się, tylko dlatego, że stwierdzono, że jest na tyle niebezpieczny, że trzeba go odizolować od społeczeństwa dla naszego dobra, a nie żeby mu zrobić na złość, więc pitolenie, że jemu się teraz wolność i swoboda należy to chyba tylko po to a żeby być na przekór i sobie podyskutować, jak on taki biedny to czemu nie chcesz jego wizyty
~$$$

Napisano: 13 lut 2014, 0:19

Podzielam stanowisko $$$, a prawo RP jako wytwór pewnej grupy ludzi, w tym przypadku, jak i wielu innych, jest kpiną i bezprawiem.
~Adasia

Napisano: 13 lut 2014, 0:42

Na wolności już jest wielu takich. A kolejnych 30 ma wyjść wkrótce.
~Adam

Napisano: 13 lut 2014, 0:44

Z dzisiejszych serwisów informacyjnych. Prawo UE stanowi, aby przy hodowli powyżej 10 sztuk trzody dostarczyć zwierzętom zabawki, muzykę itp. pod groźbą utraty dofinansowania! Dura lex sed lex!
~!

Napisano: 13 lut 2014, 1:20

czyli w myśl powyższych waszych postów - wkurzony,$$$, adasia - można zaryzykować stwierdzeniem - nawet śmiałym ,iż mieszkacie w chorym państwie. Prawo broni zwyrodnialców, a z drugiej strony chcąc udowodnić, iż stoi na straży ochrony interesów swoich obywateli - (dba o zabezpieczenie ich zdrowia i życia) - ojej !!! prowadzi fikcyjną profilaktykę- czyniąc z bandyty Trynkiewicza - niemalże świadka koronnego- obstawiając go taką asystą Policji.Tak?
To co wy tu jeszcze robicie?! w tym kraju. Wszyscy p/ wam.
To tylko strach -uwierzcie ! wzniecony przez media. Przejdzie jak grypa ;)

ps. Prawo jest dla ludzi - a myślenie jest proste o dziwo.
Jest czyn- jest wina- jest kara. Tyle.
Z nauki kościoła, Biblii przywołujcie zaś to co łączy- a nie dzieli, tak będzie najlepiej. Miłosierdzie to się nazywa? Obcykany \"teolog\" powinien wiedzieć. Nawet Papież - wasz autorytet, w myśl miłosierdzia przebaczył Ali -Agcy.
Nudzi mnie ten tonn

Badanie osobowości - praca na nieświadomości człowieka .. - bardzo mnie interesuje ten temat..prywatnie bardzo, to apropos rozmowy z panem.T- ( skarbnica wiedzy ;)
~emilka

Napisano: 13 lut 2014, 1:43

Emilko, jeżeli chodzi o mnie, to niczym nie ryzykujesz formułując taką tezę jak wyżej. Prawo jest dla ludzi (niestety nie wszystkich), a myślenie jest proste (niestety nie dla każdego).
Bardzo się wzruszyłam gdy przeczytałam, że państwo stoi na straży zdrowia i życia obywateli (których?)
Pytasz co tu jeszcze robimy? w tym kraju? A ja kieruję do Ciebie to samo pytanie: Co Ty tutaj jeszcze robisz? w tym kraju? ...
Tak, zgadzam się z Tobą, iż mieszkamy w chorym państwie:(
Dzisiaj postanowiłaś przypilnować życia na forum, tymczasem ja pass-uję. Pożegnam się z Tobą uprzejmie:)
~Adasia

Napisano: 13 lut 2014, 2:09

Emilka Ty mi papieża nie wtykaj jako autorytet, bo jak pisałem żaden ze mnie katolik i klerykał. Słusznie natomiast ryzykujesz stwierdzenie że mieszkamy w chorym państwie rządzonym przez nieudacznych, kłamliwych hipokrytów i niekompetentnych teoretyków. Ale Polska to nie oni ale LUDZIE mi bliscy, piękne miejsca, rodzinne strony, groby moich przodków i żadna banda kolesi żrących się o władzę i kasę nie zmusi mnie do poniewierki na obczyźnie! Jeszcze doczekam się ich klęski i sromoty. Wybory tuż, tuż.
Pana T się nie boję i nie poddaje się medialnej histerii co nie zmienia mojego poglądu że zbrodniarz ten zasługiwał na śmierć zarówno zgodnie z ludzkim jak i boskim prawem.
\"Kto rozlewa krew człowieka - tego krew będzie rozlana przez człowieka.\" (Ks Rodzaju 9;6)

~! Lęcę do chlewika podrzucić moim świniom Battlefield 4 do zabawy... ;)
~Wkurzony

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x