Wkurzony, na forum nie musisz się asekurować i deklarować czy jesteś katolikiem czy antyklerykałem. jeżeli jednak jesteś ochrzczony i wypierasz się tego, to ...
Dla postronnych to mogę być nawet wyznawcą Slaanesha - boga perwersyjnych rozkoszy albo krwawego CromCruagh. Bogowie to tylko nazwy jakie nadali ludzie własnym lękom i pragnieniom. Projekcja własnych emocji. Stwórca istnieje ale nie ma ani siwej brody ani rogów. To bezosobowa moc i energia życia.
..no mnie się podobasz wkurzony- muszę szczerze przyznać. Nie z powodu poglądów bynajmniej, ale nie można zaprzeczyć , że wyrazistą osobowością nie jesteś .
Tak , tak wiem..to nie ma dla Ciebie znaczenia. Ale wiem też, że nikt wcześniej ci tego nie mówił.
ps.\" papieża Ci nie wytykam\"..w moim poście wymieniłam łącznie 3 adresatów.
a czy ja gdzieś napisałam, że mieszkam w chorym państwie? mnie się tu bardzo podoba, popatrz jaka jestem wyrozumiała, w 89 na czas nie wprowadzili dożywocia bo byli zajęci nowym ustrojem, wolnością i takie tam wielkie sprawy mieli na głowie, przez następne 20 lat nie myśleli o tych zwyrolach no bo myśleli o nas, jak nam tu dobrze zrobić, no ja to rozumiem, na koniec jakiś chyba rok przed opuszczeniem więzienia ludzi, którzy powinni być na zawsze odizolowani od społeczeństwa reflektują się i chcą coś z tym zrobić, ale najpierw co? najpierw się pokłóćmy czyja ustawa lepsza, pogadajmy w telewizji i wyszła d, upa, obudzili się z ręką w nocniku i tu się kończy moja wyrozumiałość, a skoro myślenie jest takie proste to dlaczego wypuścili tego drobnego, upośledzonego złodziejaszka z więzienia, przecież miał wyrok, rzecz święta, czemu płacą odszkodowania niesłusznie osadzonym w aresztach, przecież wyrok, chyba jako prawnik i psychiatra amator wiesz, że życia nie da się ubrać w paragrafy, a ukarać można człowieka, który może zrozumieć swój czyn, może za niego żałować i rokuje poprawę, a trynkiewicz nigdy taką osobą nie był i nie będzie i dlatego chciano go odizolować wieszając a nie karać, kara 25 lat więzienia kiedy on wychodzi na wolność w tak młodym wieku jest nieadekwatna do czynu, który popełnił, tak jak kara 5 lat za kradzież batonika jest za wysoka, wydaje mi się, że myślę bardzo prosto i tu nie chodzi o strach, tylko jak pomyślę jak się czują rodziny ofiar to płakać mi się chcę
kobieta za milion $$$
no tak..kolejny adresat się odezwał i słusznie.
Ja zrozumiałam z twojej wypowiedzi, iż obecne zdarzenie/ sytuacja - niewątpliwie bez precedensu ( tu: pan T - osobowość wypaczona społecznie na wolności ), jest wynikiem, głównie zaniedbań wymiaru sprawiedliwości z 89 r i późniejszych rządzących. Na pewno tak.Z tym, że w moim przekonaniu dożywocie tak - kara śmierci nie .Ale bardziej zastanawia mnie fakt, jak można było człowieka pokroju Trynkiewicz uznać - jako poczytalnego w momencie popełnienia czynu. To po pierwsze. Taka osobowość / takie patologiczne zachowanie, pewno dały się;) zakwalifikować pod Zaburzenia psychoseksualne , mamy tu przecież: Parafilia seksualna z podtypem pedofilia homoseksualna-ja zaryzykuje ogólnie Sadyzm seksualny i zamknąć go do końca życia w zakładzie psychiatrycznym/więziennym. I tyle. I nikt by dzisiaj nie drżał ze strachu.
Ale się tak nie stało - mnie szkoda energii na wnikanie dlaczego. To było - minęło. A że przez 25 lat kolejni politycy nie zdążyli nic nowego wymyślić bo olali temat - zapomnieli o nich, o rodzinach i osadzonych- to fakt ale co z tego wynika? . Witaj w Polsce. Nie dziwmy się teraz - że wiją się w kodeksach - i nic z tego tego nie wynika. Na ten czas nic nie zrobią- za późno.
Prawo jest prawem. Czyn swój odsiedział w świetle prawa. Sorry - nie wolno \"robić wariata\" z kogoś , kto nim nie jest, motywując to \"priorytetem bezpieczeństwa społecznego\".
Pilnować go - obserwować. Będzie dowód p/niemu , zdiagnozować - zamknąć. To nie wina Trynkiewicza - powiem przewrotnie- ale systemu .
na ten czas, jak dla mnie mogą nagiąć, złamać prawo, podrzucić co chcą, zrobić z niego chorego, żeby go zamknąć, wtedy się pomylili teraz też mogą, trudno, witamy w Polsce,
Emilko powołujesz się na swoje przekonania? Co się zmieniło w ciągu dwóch dni? Szybko się zmieniasz, treść Twoich postów zależy od tego z kim rozmawiasz i o czym rozmawiasz. Taka zmienność jest objawem rozchwiania, a nie profesjonalizmu czy fachowości na którą się powołujesz.
głupi - jakie przekonania. Chodzi o zasady, fakty.
-W Polsce nie obowiązuje kara śmierci - więc po co brać pod uwagą taką możliwość.
- Wyrok odsiedział - jest wolny..a prawo stanowi inaczej? Nie !
- Psychicznie zdrowy ? biegli orzekli inny stan rzeczy .? Nie !
czyli zdrowy i wolny póki co .
Podstawy były - nie wykorzystali. I tyle.
Mało tego - na ten czas nie powinno się o nim mówić w ten sposób, używając sformułowania: pedofil, psychopata jak to robią w mediach...
ps. Ty wiesz jakie ja mam przekonania? to nie pieprz .