CZY TO JEST UZYSK? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 16 lut 2017, 10:58

Witam mam pytanie czy jeżeli ktoś ma umowę zlecenie zawartą na trzy miesiące w danym zakładzie pracy a po tych trzech miesiącach przedłużaJA MU I DAJĄ UMOWĘ O PRACE NA CZAS NIEOKREŚLONY TO CZY JA TO TRAKTUJE JAKO CIĄGŁOŚC PRACY? BO PRZECIEŻ PRZERWY NIE BYŁO?
EMILI89

Napisano: 16 lut 2017, 11:00

Nie. Tu jest utrata i uzysk.
Gość

Napisano: 16 lut 2017, 11:04

j.w.
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2017, 11:20

NIECH KTOŚ JESZCZE SIĘ WYPOWIE MOŻE NA SZKOLENIU KTOŚ BYŁ I COŚ MÓWIŁ KTOŚ? NA JAKIEJ TO PODSTAWIE UTRACAC SKORO ŚW PRACY NIE BYŁO?
EMILI89

Napisano: 16 lut 2017, 11:25

EMILI89 pisze:NIECH KTOŚ JESZCZE SIĘ WYPOWIE MOŻE NA SZKOLENIU KTOŚ BYŁ I COŚ MÓWIŁ KTOŚ? NA JAKIEJ TO PODSTAWIE UTRACAC SKORO ŚW PRACY NIE BYŁO?
a od kiedy z umowy zlecenie jest świadectwo pracy?
rysia

Napisano: 16 lut 2017, 11:43

NO WIADOMO ZE NIE MA ŚWIADECTWA PRACY Z ZLECENIE ALE NIE W TYM RZECZ GDYŻ JEST CIĄGOŚC PRACY?? NI I MOŻE KTOŚ SIĘ WYPOWIE JESZCZE?
EMILY89

Napisano: 16 lut 2017, 11:44

Ja tak nie robię, dla mnie jest to ciągłość i ten sam pracodawca.
Może i z umowy zlecenia nie ma świadectwa pracy, ale rysia jak Pan zostanie zwolniony po tej umowie na czas nieokreślony to na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy.
Wiem że pół Polski robi inaczej, dla mnie umowa zlecenie jest takim samych zatrudnieniem jak pozostałe umowy. Zgodnie z def. zatrudnienia art. 2 pkt.21 (też jest wymieniona umowa zlecenie)
Ty zrobisz jak uważasz, dopiero po kontroli dowiemy się jak robić.
Ja pytałam w DOPS i oni tak mi poradzili robić, ale każdy Ośrodek i tak robi to tak jak uważa. A kto ma rację nie wiadomo.
Zresztą już ktoś pisał na forum, że SKO zarzuciło że nie były liczone dochody z umowy zlecenia.
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 16 lut 2017, 11:47

" na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy."
w życie tak nie będzie miał

"dla mnie umowa zlecenie jest takim samych zatrudnieniem jak pozostałe umowy"
nie jest. Umowa zlecenie to umowa cywilno-prawna. Umowa o pracę nie jest taką umową.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2017, 11:52

oko12 pisze:Może i z umowy zlecenia nie ma świadectwa pracy, ale rysia jak Pan zostanie zwolniony po tej umowie na czas nieokreślony to na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy.
ale się pośmiałam :lol:
Gość

Napisano: 16 lut 2017, 11:57

Jakie bzdety- przecież na świadectwie nie mogą napisać , że był zatrudniony od czasu umowy zlecenia!
Gość

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x