sprawozdanie do 27.02.2017 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 16 lut 2017, 9:02

Witam dostaliśmy pismo z WUW Poznań o dokonanie oceny i podanie:
1. czy rodziny korzystały wczesniej ze świadczen rodzinnych lub z pomocy społecznej, jesli tak, proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko
2. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których nastąpiła utrata dochodu, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko. Proszę o podanie najczęstszych przyczyn utraty
3. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których dochód uzyskiwany jest z gospodarstwa rolnego, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.
4. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których do obliczania dochodu stosowane było oświadczenie przedsiębiorcy (ryczałt lub karta podatkowa) jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.
liczby rodzin spośród ww., w przypadku których przynajmniej jeden z rodziców nie uzyskuje dochodu, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.

Moje pytanie brzmi czy można te dane jakos pozyskać z systemu
gops,,

Napisano: 16 lut 2017, 9:20

Odpowiedź jest prosta---- NIE
Gość

Napisano: 16 lut 2017, 10:04

Też to dostałam...
martamops

Napisano: 16 lut 2017, 11:30

Sygnity pomożesz ( jak zwykle )???
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2017, 11:33

No jedynie to trzeba zrobić sobie analizy osób lub rodzin z Pomostu i z 500+ ze szczegółami i potem porównać listy osób, które się powtarzają, inaczej nie da rady, bo przecież to są osobne programy - osobne obszary.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 16 lut 2017, 11:52

komus totalnie odwalilo, ja jesli to dostane, a pewwnie dostaniemy wszyscy, to chyba im odpisze,ze nie jestem w stanie podac im takich informacji, bo analiza takich danych zajelaby mi pol roku bez wykonywania czegokolwiek innego i ze musialabym to zrobic analizujac kazda rodzine z osobna wyciagajac dane "recznie" z teczek, a czy korzystali z pomocy spolecznej to juz robota dla nastepnego...i chyba jeszcze dodam,ze nawet jak by mi to udalo sie wyluskac recznie to jestem za glupia zeby wyliczyc im te stosunki w stosunkach :D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2017, 12:04

Powinniśmy wszyscy się zbuntować i nie wysyłać tego sprawozdania. Co oni sobie myślą. Nic innego do roboty nie mamy tylko ciągle wyciągać im inne dane?
Żeby jeszcze szło z czego wyciągnąć. Ja bynajmniej nie mam zamiaru niczego ręcznie im liczyć.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 16 lut 2017, 12:05

A w czym to macie ?
PS czy ŚW ?
Irek
GOPSIrek
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 31 sie 2016, 10:45
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 16 lut 2017, 12:06

Może jakimś pomysłem byłoby, że jeśli już województwa chcą zbierać takie informacje, to powinni się zwrócić do CBB gdzie przynajmniej teoretycznie są informacje ze wszystkich obszarów.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 16 lut 2017, 12:23

GOPSIrek pisze:A w czym to macie ?
PS czy ŚW ?

u mnie dostaliśmy tylko maila z województwa i te dane też mamy odesłać na maila
Anka25

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x