CZY ZAWIADAMIACIE POLICJĘ LUB PROKURATURE - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 4 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 06 sty 2013, 0:03

Nie rozumie tu jakiegos przekomarza nia sie to ma byc wspolpraca zadna łaska zeby w ramoach GR policjant zainicowal zlozenia zawiadomienia o przestesptwie pod warunkiem ze sa wyczerpane znamiona tego przestepstwa poniewaz \"załozenie\" NK nie jest rowne wszeczie postepowania (definicja przemocy w rodzinie jest w ustawie a definicja art. 207 w kodeksie karnym a to dwie rozne sprawy)
~Robert

Napisano: 06 sty 2013, 0:05

popieram tu we wszytskim Jerego
~Robert

Napisano: 14 lut 2013, 23:40

przemoc to nie przestępstwo
~ola

Napisano: 23 lut 2013, 12:11

Jerry ma rację, zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa jest naszym obowiązkiem zgodnie z art 304kpk , ale tylko wtedy jeśli posiadamy niezbite dowody, zrozumiałam dopiero to przy założeniu ostatniej NK, że należy odróźnić zjawisko przemocy od przestępstwa znęcania się nad rodziną, trzeba dobrze zrozumieć sens art.207 par.1kk, mam dowód w sprawie w postaci zaświadczenia lekarskiego, które uzyskałam dzięki współpracy ze służbą medyczną, lekarz na moją prośbę wizytował w domu klientki i stwierdził, że obrażenia mogą wskazywać na pobicie, przy czym klientka dopiero za trzecim razem przyznała, się że mąż od dawna się nad nią znęca. A inne karty wyglądają przy tej blado, najczęściej to rozwodówka
~Marta

Strona 4 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x