Delegacja dla członka Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych
Delegacja dla członka Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych
Witam.
Proszę o pomoc w rozliczeniu (opodatkowanie?, oskładkowanie?) delegacji członka GKRPA.
Czy w ogóle zwrot kosztów konferencji i podróży z nią związanej należy się, jeżeli nie jest to ujęte w Gminnym Programie....
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Proszę o pomoc w rozliczeniu (opodatkowanie?, oskładkowanie?) delegacji członka GKRPA.
Czy w ogóle zwrot kosztów konferencji i podróży z nią związanej należy się, jeżeli nie jest to ujęte w Gminnym Programie....
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Re: Delegacja dla członka Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych
Musi być zapisane w programie.
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
A może ktoś jeszcze się wypowie?
A może ktoś jeszcze się wypowie?
A jeżeli dofinansowanie do szkolenia jest zapisane w programie, to czy wówczas takie szkolenie podlega opodatkowaniu i oskładkowaniu?
ja miałam opłacone bez opodatkowania i oskładkowania .Tak jak każde szkolenie . Rachunek za szkolenie .
w mojej gminie jest to opodatkowene tzn. koszt udziału w szkoleniu a za dojazd nigdy nie zrwacamy
od kosztu szkolenie odejmujemy 20% (czyli k.u.p) i nastepnie reszta x 18%
wiem ze to w nielicznych gminach sie robi ale ja kiedys wystapilam o interpretacje i taka dostalam odpowiedz ze za udział czlonka komisji nauczycili czy iinych osob placa oni podatek
od kosztu szkolenie odejmujemy 20% (czyli k.u.p) i nastepnie reszta x 18%
wiem ze to w nielicznych gminach sie robi ale ja kiedys wystapilam o interpretacje i taka dostalam odpowiedz ze za udział czlonka komisji nauczycili czy iinych osob placa oni podatek
Jeszcze raz dziękuję!
Zastanawiam się jednak nad k.u.p. Czy na pewno je stosować w przypadku takiego szkolenia?
Zastanawiam się jednak nad k.u.p. Czy na pewno je stosować w przypadku takiego szkolenia?
czytając wypowiedzi na różne tematy , od z można duzo sie nauczyc
tak stosuje sie koszty uzyskania przychody dla członków GKRPA i mozna im za ich zgoda potracic podatek z wynagrodzenia za posiedzenie.
Gorzej jest z nie czlonkami uczetniczacymi w szkoleniu czyli np. nauczyciel im sie wystawia PIT8c i tylko tam wpisujemy wysokosc osiagnietego przychodu czyli wysokosc kosztu za szkolenie
mam nadzieje ze nie zamotalam za bardzo:)
ja nic nie robie tylko z pracownikami gops, ale u nas profilaktyka jest przy GOPS
Gorzej jest z nie czlonkami uczetniczacymi w szkoleniu czyli np. nauczyciel im sie wystawia PIT8c i tylko tam wpisujemy wysokosc osiagnietego przychodu czyli wysokosc kosztu za szkolenie
mam nadzieje ze nie zamotalam za bardzo:)
ja nic nie robie tylko z pracownikami gops, ale u nas profilaktyka jest przy GOPS
Oprócz Delegacja dla członka Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
usługi opiekuńcze a bezdomność
odmowa zmniejszenia odległości POMICY
bezdomny a dowód osobusty
Federacja wobec bezdomności
po opuszczeniu zakład karnego -schronienie
szukam pracy
decyzja na schronienie
Szkolenie czlonka Komisji Rozwiązwyania Problemów Alkoholowych
problemy,zbyt wiele
bezdomny
harmonogram kontroli
bezdomny