terapeuta
Re: terapeuta
tak. certyfikat instruktora terapii uzależnień wydany przez PARPA posiada. ale czy coś jeszcze
A po co Ci Iwonko taki fachowiec domniemywam, że zatrudniasz go w samorządzie gminnym?
Taki fachowiec moim zdaniem powinien pracować w placówce lecznictwa odwykowego i to takiej która ma kontrakt NFZ. W gminach w punkcie konsultacyjnym nie prowadzimy terapii, bo nie mamy żadnych narzędzi by weryfikować czy terapia prowadzona jest zgodnie ze sztuką i prawidłami terapii, więc po co mi instruktor terapii czy terapeuta?
By prowadzić terapię musimy mieć zarejestrowaną Poradnię, lub Ośrodek Terapii Uzależnień i spełniać wszystkie wymogi nadane przepisami prawa!!!
Taki fachowiec moim zdaniem powinien pracować w placówce lecznictwa odwykowego i to takiej która ma kontrakt NFZ. W gminach w punkcie konsultacyjnym nie prowadzimy terapii, bo nie mamy żadnych narzędzi by weryfikować czy terapia prowadzona jest zgodnie ze sztuką i prawidłami terapii, więc po co mi instruktor terapii czy terapeuta?
By prowadzić terapię musimy mieć zarejestrowaną Poradnię, lub Ośrodek Terapii Uzależnień i spełniać wszystkie wymogi nadane przepisami prawa!!!
w naszej gminie nie ma takiej placówki (lecznictwa odwykowego, żadnego specjalisty) więc będzie to jako punkt konsultacyjny w określone dni i godziny, jako fachowa pomoc z korkowego.
A uważasz, że zły pomysł?
A uważasz, że zły pomysł?
to nie będzie terapia tylko porady, konsultacje fachowca, motywowanie osób, wsparcie dla rodzin uzależnionych Uważasz, że zrobiłam to źle?
W takim zakresie jak piszesz, jeżeli nie będzie prowadzona terapia to uważam, że mogłoby to być jak najbardziej!
Dziękuję bardzo. Trochę sie obawiałam, bo jestem z tym temacie nowa, a więc zielona 

Finanse publiczne-należy przeprowadzić zapytanie ofertowe (pełno tego znajdziesz w internecie). Jeśli dobrze opiszesz przedmiot zamówienia, jedyne kryterium to cena.
Iwono, z tego co się orientuję to instruktor nie ma uprawnień do pracy w poradni więc i chyba w PK.... może tylko pracować w ośrodku
Oprócz terapeuta - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
decyzja na schronienie
Szkolenie czlonka Komisji Rozwiązwyania Problemów Alkoholowych
Delegacja dla członka Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych
problemy,zbyt wiele
bezdomny
harmonogram kontroli
bezdomny
Branice- informacje
Chce wynająć dom dla bezdomnych.
ZK
wniosek do sądu