harmonogram kontroli

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~ps

harmonogram kontroli

Post autor: ~ps »

czy gminy maja obowiązek co roku ustalać harmonogram kontroli punktów sprzedaży alkoholu i czy niezbędne jest zarządzenie dotyczące zasad przeprowadzania kontroli sprawa pilna czy bez powyższego można przeprowadzać kontrole na podstawie upoważnienia i oczywiście powiadomienia stosownego przedsiębiorców czy nie?Proszę ładnie o radę dla znających temat
~z

Re: harmonogram kontroli

Post autor: ~z »

zarządzenie tak do tego załączniki ;upoważnenie 2zasady kontroli,3 protokół kontroli. nie możesz powiadamiać przedsiębiorce bez zarządzenia
~ps

Post autor: ~ps »

oki czyli zarządzenie ws zasad kontroli wraz z załącznkami a co z harmonogramem ? Dyiki wielkie z
~z

harmonogram też nalezy przedstawić wójtowi / burmistrz przedstawiając daty kontroli . Ja jestem na etapie harmonogramu . pozostałe już mam zatwierdzone . zarządzenie podpisane. taką kontrolę przeprowadzam 1 raz .Doraźne z upoważnienia , bez zawiadamiania
~ala

Post autor: ~ala »

mógłby ktoś wrzucić podstawę prawną do zarządzenia w sprawie zasad przeprowadzania kontroli bo mam przepychanki z prawnikiem, który nie widzi podstaw prawnych do wydania takiego zarządzenia sprawa pilna,proszę.........:)
~z

Zarządzenie Nr /13
Wójta Gminy
z dnia 2013 roku

w sprawie przeprowadzania kontroli przestrzegania zasad i warunków korzystania z zezwoleń na
sprzedaż napojów alkoholowych.

Na podstawie art. 18 ust. 8, art. 18 3 ustawy z dnia 26 października 1982r. o wychowywaniu
w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (Dz. U. z 2012 r. poz.1356), oraz Uchwały Nr............Rady Gminy.............. z dnia................ w sprawie Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych oraz Przeciwdziałaniu Narkomanii) zarządzam, co następuje:

§ 1. 1. Kontrole przestrzegania zasad i warunków korzystania z zezwoleń na sprzedaż napojów
alkoholowych na terenie Gminy .........przeprowadzane będą przez upoważnionych członków Gminnej Komisji Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.
2. Kontrola prowadzona będzie przez Zespół liczący co najmniej trzy osoby. Wzór upoważnienia imiennego do przeprowadzenia kontroli stanowi załącznik nr 1 do zarządzenia.
3. Kontrole będą prowadzone zgodnie z harmonogramem sporządzonym przez Przewodniczącą
Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych i zatwierdzonym przez Wójta Gminy.

§ 2. 1. Zespół kontrolujący przeprowadza kontrole punktów sprzedaży napojów alkoholowych
na zasadach określonych w załączniku Nr 2 do niniejszego Zarządzenia.
2. Przed przystąpieniem do kontroli członkowie komisji powołują ze swojego składu
przewodniczącego kontroli.
3. Z każdej kontroli sporządza się protokół zawierający szczegółowe informacje z faktycznych ustaleń, według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3 do niniejszego Zarządzenia.

§ 3. Wykonanie zarządzenia powierzam Przewodniczącemu Gminnej Komisji Profilaktyki
i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.

§ 4. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

~ala

Post autor: ~ala »

oki z dzieki wielkie mam jeszcze pytanie czy zasadne było by umieszczenie jeszcze w podstawie rozdział 5 ustawy o swobodzie działalnosci gospodarczej, który mówi o całej kontroli przedsiębiorcy?
~z

nie umiem ci odpowiedzieć . u mnie jest tak . Ja nie miałam problemu z zarządzeniem ,przygotowałam i zostało podpisane. Kontaktowałam się z sąsiednimi gminami mają tak samo. Są po kontroli.
ODPOWIEDZ