diagnozy psychofizyczne
Re: diagnozy psychofizyczne
Swoją wypowiedź zamieściłem na podstawie informacji uzyskanych od samej góry z MPiPS na jednym ze szkoleń. Zobacz dalej jaki jest sens art 99a. Jak nie ma dokumentacji z art 38a to dyrektor jest upoważniony do jej "zdobycia" szkoda słów.
art 99a tez dla mnie mówi cokolwiek innego. Niezależnie od dokumentacji z art 38a mamy wgląd także do innej. Potrzebowałem pewnych informacji o moich dzieciach z sądu ( coś ponad informacje o sytuacji prawnej i możliwości przysposobienia ) - sędzina dala mi odpowiedz odmowną twierdząc ze nie jestem stroną w sprawie - po powołaniu się właśnie na art 99a przesłano mi wszystkie informacje o które prosiłem.
Wiem ze w praktyce będzie tak jak piszesz, ale słowo "w szczególności" oznacza coś innego - wskazuje ono na najważniejsze dokumenty mające do nas trafiać nie zamykając przy tym możliwości pozyskania innych.
Wiem ze w praktyce będzie tak jak piszesz, ale słowo "w szczególności" oznacza coś innego - wskazuje ono na najważniejsze dokumenty mające do nas trafiać nie zamykając przy tym możliwości pozyskania innych.
Witam. Zgadzam się z Tobą. Dla mnie w szczególności też oznacza najważniejsze a dla przedstawiciela MPiPS oznacza jak mają to dadzą. Swoją drogą nie bardzo wiem kiedy PCPR miałby zrobić diagnozę. Dziś postanowienie sądu jutro dziecko w placówce a diagnoza w drodze.
Oprócz diagnozy psychofizyczne - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Pedagog w Domu Dziecka
potrzebuję szkoleń dla POW - ważne i pilne!
Wychowawca Koordynator - obowiązki i płace
wolne miejsca w ośrodku socjoterapii na wysokim poziomie
Plan pracy z rodzina!!!!POMOCY
Usamodzielnienie 17 - latków w POW, a ustanowienie opiekuna
Kwalifikacje osoby prowadzącej terapię
wychowawca w centrum
Pracownik socjalny a zmiany w ustawie o pieczy
Zaproszenie
Zaproszenie
co zamiast dziennika
Mobbing w pracy....
Zatrudnie pracownika na stanowisku WYCHOWAWCY