diagnozy psychofizyczne

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
marcin75

Re: diagnozy psychofizyczne

Post autor: marcin75 »

Swoją wypowiedź zamieściłem na podstawie informacji uzyskanych od samej góry z MPiPS na jednym ze szkoleń. Zobacz dalej jaki jest sens art 99a. Jak nie ma dokumentacji z art 38a to dyrektor jest upoważniony do jej "zdobycia" szkoda słów.
hey

Post autor: hey »

art 99a tez dla mnie mówi cokolwiek innego. Niezależnie od dokumentacji z art 38a mamy wgląd także do innej. Potrzebowałem pewnych informacji o moich dzieciach z sądu ( coś ponad informacje o sytuacji prawnej i możliwości przysposobienia ) - sędzina dala mi odpowiedz odmowną twierdząc ze nie jestem stroną w sprawie - po powołaniu się właśnie na art 99a przesłano mi wszystkie informacje o które prosiłem.
Wiem ze w praktyce będzie tak jak piszesz, ale słowo "w szczególności" oznacza coś innego - wskazuje ono na najważniejsze dokumenty mające do nas trafiać nie zamykając przy tym możliwości pozyskania innych.
marcin75

Post autor: marcin75 »

Witam. Zgadzam się z Tobą. Dla mnie w szczególności też oznacza najważniejsze a dla przedstawiciela MPiPS oznacza jak mają to dadzą. Swoją drogą nie bardzo wiem kiedy PCPR miałby zrobić diagnozę. Dziś postanowienie sądu jutro dziecko w placówce a diagnoza w drodze.
ODPOWIEDZ