Dlaczego admin nie walczy z rasizmem i ksenofobią na forum? - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 24 sie 2015, 13:40

Codziennie nowe posty nawołujące do nienawiści i agresji.
Takich treści nie powinno być na forum/portalu poświęconym pomocy społecznej. Pomoc społeczna ma pomagać także uchodźcom i cudzoziemcom. Jest to w ustawie.
Mamy tutaj ostatnio treści rodem z neonazistowskich mediów. Nawet nasi narodowcy bardziej ważą słowa.
Z imigracją i ewentualną islamizacją (która nam nie grozi przez najbliższe 100 lat) nie walczy się za pomocą karabinów i pięści. Takie ruchy prowadzą do buntu, rewolucji i setek ofiar. Efekt przeciwny do zamierzonego. Nie wrzuca się wszystkich czarnych, romów i muzułmanów do jednego wora wraz ze złodziejami i terrorystami.

Art 255 i 256 KK.
Admina proszę o reakcję. Pomoc społeczna pomaga, nie dyskryminuje, wspiera niezależnie od koloru skóry i wyznania.
Tyle w temacie. Dyskutować nie mam zamiaru.
Ares30

Napisano: 24 sie 2015, 15:51

Musisz zwrócić się do gazety wybiórczej. Wszystkie tutaj informacje pochodzą z różnych ogólnie dostępnych publikacji i dzienników krajowych i europejskich , no ale oczywiście z poza twojej ulubionej gazetki. :D
Gość

Napisano: 24 sie 2015, 16:14

Oriana Fallaci:
Europa nie jest już Europą, ale Eurabią, która z powodu uległości wobec wroga, islamskiego nazizmu, kopie swój własny grób.

Źródło: Corriere della Sera, 25 lipca 2007

Nie chcę widzieć tego meczetu, to bardzo blisko mojego domu w Toskanii. Nie chcę widzieć minaretu wysokości 24 metrów w miejscowości Giotta, skoro ja w krajach muzułmańskich nie mogę nosić krzyżyka ani mieć Biblii. Jeśli będę dalej żyć, pojadę do przyjaciół w Carrarze, mieście marmurów. Tam jest wielu anarchistów: razem z nimi wezmę materiały wybuchowe i wysadzę ten meczet w powietrze.

Nie interesują mnie krytycy. To prawie zawsze są nieudani pisarze, zazdrośni i zawistni wobec tego, kto pisze.
Źródło: Oriana Fallaci. Wściekła, wysokieobcasy.pl

itd. Też nazistka ograniczony Aresie30 ? :D
Gość

Napisano: 24 sie 2015, 23:01

Dobra rada dla admina. Warto wyselekcjonować wszystkie wpisy aresa, bo wtedy łatwo zauważymy, że "złodziej krzyczy łapać złodzieja". Jeśli ares zaczyna domagać się wprowadzenia cenzury na forum to oznacza, że jego wysiłki propagandowe są mizerne.
wujek

Napisano: 25 sie 2015, 7:33

Ares po prostu używa słów, których nie rozumie. Poza tym mu się marzy komunizm
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 10:19

de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 10:47

Roztropnie jest kierować się regułą "złotego środka", nie przeginać w żadną ze stron... histeria ws. uchodźców, Islamu oraz pielęgnowanie ksenofobii nie jest dobre.
rozum

Napisano: 25 sie 2015, 10:52

robienie za pięknoducha (vel pożytecznego idiotę) również.
Znamy skutki przyjmowania emigrantów z innych krajów. Mulitikulti w żadnym się nie sprawdziło
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 10:59

Segregacja rasowa, wyznaniowa również się nie sprawdziły ;)
rozum

Napisano: 25 sie 2015, 11:18

jak nie jak tak?
Pojedź do Izraela - hula w najlepsze (zarówno segregacja rasowa jak i religijna).
Pojedź do kraju muzułmańskiego - hula segregacja religijna.
Jak jej nie chcesz to czemu chcesz u siebie muzułmanów? To przecież nie my chcemy segregacji tylko oni.
Oni uważają, że jak przyjeżdżamy do ich kraju to mamy szanować ich prawa.
oni uważają, że jak przyjeżdżają do naszego kraju to również mamy szanować ich prawa (naszego nie mają zamiaru).

Popatrz na zachód, uczmy się na ich błędach a nie powielajmy ich. Sprawdzanie muzułmanów się nie sprawdza. Zastanów się jeszcze przez chwilę dlaczego oni ciągną do Europy a nie do bliższego im kulturowego kraju - Kuwejt, Katar, Arabia Saudyjska. Przyjmując ich (zamiast odsyłać ciupasem z powrotem) zwiększamy falę emigracji (wiedzą, że będą przyjęci) tym samym narażamy ich życie i tworzymy iluzje pomocy.

Cieszy mnie ten rym: „Polak mądr po szkodzie”,
Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą i po szkodzie głupi.
– Jan Kochanowski
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]