Ja też chcę dodać pytania do referendum! - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 sie 2015, 16:45

Skoro już ścigamy się w dodawaniu pytań do referendów to ja dodam własne:
1. Czy jesteś za opodatkowaniem KK?
2. Czy powinno sie zredukować administrację i liczbę posłów?
3. Czy popierasz in vitro jako metodę leczenia niepłodności?
4. Czy jesteś za likwidacją przywilejów emerytalnych niektórych grup zawodowych (górnictwo, kolej, służby mundurowe). Dotyczy pracowników cywilnych.

A wy jakie pytanka byście dodali? Możliwości jest wiele. Można pytać o śledztwo smoleńskie, imigrantów i wiele innych spraw.
Co z tymi referendami zrobią politycy? Bo przeca wiadomo jak odpowiedzą Polacy. Wątpliwości budzi głównie obniżenie wieku emerytalnego. Będzie tragedia jeśli będziemy pracować krócej i jednocześnie wciąż będziemy się starzeć jako społeczeństwo. Mam nadzieję że w rządzie PiS obok populistów znajdą się również analitycy i eksperci. Ludzie myślący do przodu.
Ares30

Napisano: 22 sie 2015, 17:19

pisuary myślą wyłącznie do tyłu - a do czego służą to każdy wie
do powyżej

Napisano: 22 sie 2015, 20:51

Ja też chcę dodać kilka pytań:

1. czy jesteś za delegalizacją lewicy,
2. czy jesteś za odebraniem przywilejów i wypłacaniu emerytur jedynie w najniższej możliwej wysokości wszystkim aparatczykom pezetpeowskim, milicjantom, zomowocom, ubekom i ich tajnym współpracownikom, szpiclom i donosicielom,
3. czy jesteś za odebraniem czerwonym złodziejom zagrabionego majątku narodowego,
4. czy jesteś za tym aby dawni komunistyczni aparatczycy i ich rodziny mieli zakaz sprawowania jakichkolwiek funkcji publicznych,
5. czy jesteś za tym aby długi zaciągnięte przez komunistów spłacali wyłącznie oni.
obywatel rp

Napisano: 24 sie 2015, 8:22

Pietrzak: „Niech się już Ewa Kopacz nie ośmiesza. Jeśli chce dopisania jakichś pytań, to niech zbierze pod nimi 2 mln podpisów”
Gość

Napisano: 24 sie 2015, 8:50

Panie Borusewicz a gdzie pan i wszyscy krytycy Prezydenta Dudy byliście, gdy swoje referendum ogłaszał Komorowski? Dlaczego Senat zarządził eferendum Komorowskiego? Mam nadzieję, że jesienią wielu z was odejdzie w zapomnienie, bo niedobrze robi się od waszego faryzeizmu:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/bogdan-b ... dal/s7mskc
zdziwiony

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem