Głodni Cyganie ? - HYdE PaRK

Strona 1 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 24 sie 2015, 7:42

Do nietypowego włamania doszło w położonej niedaleko Starachowic miejscowości Zawały. Pod jeden z domów podjechał samochód z którego wysiadła grupa osób narodowości romskiej.

Były to trzy kobiety i mężczyzna. Gdy kobieta zamieszkująca dom (70-latka) usłyszała głosy, postanowiła wyjść na podwórko. I to był błąd.

- Kobieta zeznała, że dwie kobiety przytrzymały ją, nie pozwalając wejść do domu, a w tym czasie trzecia kobieta i mężczyzna plądrowali mieszkanie – powiedział Włodzimierz Stańczak z Komendy Powiatowej Policji w Starachowicach.

Gdy złodzieje zakończyli swoje działania, puścili kobietę i odjechali. 70-latka wezwała policje i zaczęła sprawdzać co zginęło. Co zabrali złodzieje? Kobieta twierdzi, że prócz 2 kg kiełbasy wartej 27 zł, wszystko pozostało na miejscu...

echodnia.pl
Gość

Napisano: 24 sie 2015, 21:34

i to cała sensacja? wątek kiełbasy ? czyli teza - że oprócz kiełbasy w mieszkaniu nie było nic bardziej wartościowego ;)
ale wy ściągacie bzdury.') ale przynajmniej pośmiać się można..
Emilka.

Napisano: 25 sie 2015, 3:11

Emilka. pisze:i to cała sensacja? wątek kiełbasy ? czyli teza - że oprócz kiełbasy w mieszkaniu nie było nic bardziej wartościowego ;)
ale wy ściągacie bzdury.') ale przynajmniej pośmiać się można..
Jak dla Ciebie bandycki napad na dom starszej kobiety przez degeneratów są bzdurami i można się pośmiać to można opisać Cię jednym słowem - dno. Nie życzę twoim bliskim takich odwiedzin ale może szkoda, że takie dno moralne nie zaznało tego na własnej skórze. Lecz się babo.
Gość

Napisano: 25 sie 2015, 11:29

Nie nadawaj dramatyzmu " nietypowemu zdarzeniu" jak wynika ze wstępu opisu i nie ubarwiaj swojej fantazji określeniami typu
degeneraci. Bzdury piszecie i tyle.!!!!!!!!!!
Bzdury totalne! ! A to wszystko przez bojaźliwość, kołtunerię, krytykanctwo, tchórzliwość wynikającą z braku wiedzy ( poziom analizy jakościowo - poglądowej ..bez komentarza), trywialność i zacofanie.

ps. I tak jak pisałam kiedyś..w rzeczywistości codziennej większość z Was (jak GOŚĆ) tzw "Intelektualistów i zasobnych w wartości" nie odbiega od Cyganów, Muzułmanów, których uważacie za śmieci..Tamci przynajmniej są sobą. Wy udajecie lepszych - co jest śmieszne i wszyscy co Was znają kręcą głowami- z grzeczności nie mówiąc wprost, że to zwykła nijakość, bezbarwność i gałganeria.
Taka jest prawda o forumowiczach HP( większość)
To dobrze że HP- to kosz na śmieci, bo tyle są warte wygłaszane "Poglądy z nienawiści"

ps. kwestia czasu a zbiorą się ..i będą kląć. Tyle potrafią.
Emilka.

Napisano: 25 sie 2015, 11:41

hipokryzja to hołd oddawany cnocie przez występek.

Prosty przykład, że jedna różnimy się od Cyganów:
żebractwo dzieci u rdzennych Polaków to patologia, u Cyganów norma.
Pomijam już fakt, że jak żebrze polskie dziecko to rodzice mają problem (jest to prawnie zabronione), jak żebrze cygańskie dziecko to jest to problem najwyżej społeczny.

PS. nie uważam ani Cyganów, ani muzułmanów (ani nawet Litwinów i Ukraińców) za śmieci. Uważam ich za ludzi. Chętnie ich widzą w Polsce jako turystów. Mają jednak swój kraj. Jak chcą żyć w moim to muszą się dostosować do reguł w nim panujących a nie żądać by gospodarz przystosował się do ich reguł. Niestety reguły wyznawane przez muzułmanów wykluczają asymilacje z jakimkolwiek europejskim środowiskiem. Nie łączy się wody i ognia. Sprowadzanie ich tutaj to jak sprowadzanie bomby z opóźnionym zapłonem.
Tyle
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 12:37

Pomijam już fakt, że jak żebrze polskie dziecko to rodzice mają problem (jest to prawnie zabronione), jak żebrze cygańskie dziecko to jest to problem najwyżej społeczny.
Nie jestem pewna
Elmer no więc dostrzegasz różnicę ? Nie ma dziecka- jak pisał Korczak- jest człowiek. Pytaniem otwarty pozostaje w/g Ciebie dlaczego różnie ten człowiek jest traktowany w warunkach jednako naruszających jego godność? Pomińmy kwestie kulturowo- obyczajową- to zbyt powierzchowny argument .
Jesteś tu ponoć jednym z inteligentniejszych..wróble ćwierkają..

ps. nie łączy się wody i ognia? kłóciłabym się..zależy od charakteru sytuacji.
To dobrze że Litwinów i Ukraińców nie uważasz za śmieci. Jestem bezpieczna ? Ulga usłyszeć to z usta Polaka.
Emilka.

Napisano: 25 sie 2015, 12:57

"Pomijam już fakt, że jak żebrze polskie dziecko to rodzice mają problem (jest to prawnie zabronione), jak żebrze cygańskie dziecko to jest to problem najwyżej społeczny.
Nie jestem pewna "
słyszałaś by jakieś cygańskiej rodzinie zabrano dzieci bo żebrze?

Widząc malutkiego krokodylka stwierdzamy, że jest słodziutki. Chwilę poczekajmy i spierniczamy przed nim gdzie pieprz rośnie. Jego godność naruszona została przez niego samego - to on zdecydował się w skandalicznych warunkach ryzykować życie swoje i swojej rodziny. Ja go do tego nie zmuszałem, nie jestem odpowiedzialny za to.
On chcąc coś ode mnie (przyjechać do mojego kraju) musi się dostosować do reguł w nim panujących. Nie jest moją winą, że on tego nie rozumie i tego nie chce. Zauważ, że problemem tkwi nie w nas tylko w nich. Oni się nie dostosują, oni się nie asymilują. Oni chcą wprowadzać prawo, które obowiązywało w kraju gdzie było im źle do nowego kraju.
Twoje myślenie to odwracanie kota ogonem. Kierujesz problem w niewłaściwą stronę. Oburzasz się, że ich nie chcemy. Widzisz podrasowane zdjęcie i się litujesz (litość to bardzo złe uczucie - Nitzsche). Nie zastanawiasz się jednak dlaczego tak się dzieje. przyczyny ewentualnie szukasz nie tam gdzie trzeba. To nie my tworzymy getta, oni je sami tworzą i nie chcą z niego wyjść. Chcą by te getto było wszędzie.
Patrząc na Zachód od razu możemy stwierdzić, że ci ludzie się w większości nie asymilują (przeważnie problemem jest ich religia) i nie chcą się asymilować. Widzimy, że stwarzają problemy i żyją na koszt innych. Uczymy się na tym. Nie przyjmujmy ich bo będzie to samo. Oni się nie zmieniają - nie można być tak naiwny. Naiwność to grzech.
pamiętaj, że warunki to oni sami sobie stworzyli, teraz w większości wypadków chcą żyć na koszt innych (konsumować dobra, które stworzyli inni) jednocześnie gardząc tymi innymi (oni nas nie kochają). Dodatkowo to oni chcą nam narzucać ich prawa. To nie jest w porządku.
Problemem nie jesteśmy my - problemem są oni.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 14:10

no widzisz elmerdość fajny gość jesteś w rozmowie, przede wszystkim ze względu na kulturę słowa,informacje zwrotną w kierunku adwersarza ..jest ok.Natomiast w argumentach twardych i ocenie opisowej zauważa się tendencję do poniżania " Problemem nie jesteśmy my - problemem są oni" piszesz ...Jacy oni ? Jakkolwiek rozumiem metaforyczne ujęcie celem zobrazowania "mały Muzułmanin= mały krokodylek=mały Islamista" tak Waszego sposobu opisu w tonie Pogardy ja nie rozumiem i nie akceptuję. Pewno mam powody, że jestem "uczulona"na tego typu określenia..
Posłuchaj elmer co chciałeś mi powiedzieć, jakiego argumentu użyć???- bez chamstwa słowa -jak inni.( Kwestia muzułmańska jak choćby)
Odmienność koncepcji jak choćby rozwiązywania konfliktów,odmienność kultury i religii, tak skrajnej, zbierze żniwo niewątpliwie a pewne zdarzenia są kwestią czasu i są nieuchronne ,chciałeś powiedzieć. Emilka..mówisz dalej..godzić się na to by bezwarunkowo przystać i zaakceptować aktualne zamiary przyjęcia jak choćby Muzułmanów- bezkrytycznie..byłoby naiwnością. Problem polega na tym, że prędzej czy później stanęlibyśmy przed kwestią legalizacji ich prawa, np legalizacji nakazu poligamii. Wprowadzić do kodeksu rodzinnego ? oznaczałoby koniec pewnego porządku i harmonii dla nas..- odmowa grozi odwetem z ich strony. To można przewidzieć. Główne meritum brzmi' Rzecz cała obija się o strach ..uzasadniony - bo to lęk przed utratą człowieczeństwa, bowiem z koncepcji egzystencji jaką reprezentują wynika , że 21 wiek będą chcieli przenieść do muzułmańskiego średniowiecza czyli do VII wieku po Chrystusie . To oznacza upadek cywilizacji europejskiej.
Tak??
ps. Więc nie rozumiem tych głupkowatych linków, tandetnych tytułów na HP., " Gwałt,!! zjedli, objedli..barbarzyństwo, wykończą nas, !! zabili,.itd..jak by nikt nie zrozumiał wykładni o argumenty - tak po ludzku i normalnie.
Emilka.

Napisano: 25 sie 2015, 14:40

do powyżej

Napisano: 25 sie 2015, 14:53

bez komentarza...głupie. Nie znoszę. Mam inny sposób na przyswajanie informacji,obrazu.
Emilka.

Strona 1 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x