Napisano: 23 sie 2015, 13:46
Trudno jest "nie wiedzieć wszystkiego", gdy niemal w każdym tygodniu mamy przykłady ich agresji. A może Izrael też powinien przyjmować uchodźców, przecież to też państwo europejskie? Coś mi się wydaje jednak, że oni myślą zbyt zdroworozsądkowo, by sobie takie kłopoty sprawiać.
Ja rozumiem, że ludziom trzeba pomagać. Mam jednak do was pytanie: czy zatrzymujecie się nocą w lesie dla autostopowiczów? Jeśli nie to dlaczego chcecie się nierozsądnie zachować wobec uchodźców z islamskich krajów?
Myślę, że rację ma jeden z moich poprzedników, który twierdzi, że to islamiści finansują wyjazdy uchodźców. Przecież tam jest ogromna bieda, to skąd mają pieniądze na opłacenie przemytników?
Ja się pytam, kto pójdzie do więzienia, jeśli jakiś islamski fanatyk zdetonuje w Polsce bombę, którą zabije niewinnych ludzi? Jeśli mamy tych uchodźców przyjmować to osoba podejmująca decyzję o ich wpuszczeniu powinna ponosić karną odpowiedzialność za akty terroru, których ci ludzie dopuszczą się i to z dożywotnim więzieniem za morderstwo pierwszego stopnia.
Proszę nie próbować stwarzać wrażenia, że to my odpowiadamy za wojnę, którą rozpętali islamiści.