nie musi on być uwzględniony we wniosku o dofinansowanie równie dobrze MOŻNA ZWIĘKSZYĆ ZAPOTRZEBOWANIE NA NIEGO Z TEGO SAMEGO ŹRÓDLA CO MAJĄ POZOSTALI PRACOWNICY. w takiej sytuacji nadal ok 3000 można wykorzystac na realizacje projektu
oczywiście dodatek Ci sie należy! jeśli nawet pracujesz w ramach projektu i dla projektu!!! a przecież w projekcie w punkcie aktywna integracja też musisz kontaktować się z beneficjentami i chodzić do nich w teren!!
Ja mam też inne pytanie do innych czy mają oprócz dodatku ryczałt za wyjazd w teren?? ogólnie czy w projekcie ktoś z was ma zabezpieczony dojazd?? Prosze o szybką odpowiedź
ja pracuje od 3 miesięcy na stanowisku pracownik socjalny i co miesiac dostaje dodatek 250. pomimo że bardzo rzadko mam wywiady w terenie. Nalezy Ci się dodatek w 100% walcz o swoje!
Ja pracuje od 2 lat w projekcie POKL i od samego początku przyjęcia Mnie do pracy miałem przyznany dodatek dla pracownika socjalnego. W ustawie nie pisze ile trzeba wychodzic w teren aby dostać dodatek 250 zł.
Art. 121 ust. 3a. Pracownikowi socjalnemu zatrudnionemu w pełnym wymiarze czasu pracy w samorządowych jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej, do którego podstawowych obowiązków należy świadczenie pracy socjalnej w środowisku, w tym przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych poza siedzibą jednostki, przysługuje wypłacany co miesiąc dodatek do wynagrodzenia w wysokości 250 zł. W przypadku zatrudnienia w mniejszym wymiarze czasu pracy dodatek przysługuje w wysokości proporcjonalnej do czasu pracy.
pracownik z orzeczeniem o niepłnosprawności powinien byc tak samo traktowany jak pozostali bez orzeczenia - czy ktoś dyskryminuje takie osoby, to że może pracować 7 godz to jego przywilej.Ktoś jest tu mało zorientowany w temacie
Pytanie zwłaszcza do pracowników socjalnych zatrudnionych w ramach projektu:
prócz pracy przy projekcie pracuję w terenie: mam swój rejon. Dyrektor wmawia mi że nie mogę dostać dodatku za teren, gdyż nie można go zaplanować w projekcie, ze środków własnych dać mi go nie mogą oraz uzyskać z UW tak jak dla innych pracowników. Nie dostaję też żadnych nagród, premii i innych świadczeń (prócz ZFŚS), bo \"mogę dostać tylko wynagrodzenie z projektu\" a z GOPSu nic