No właśnie !!Ja wliczałam, dopóki Pani się nie odwołała...niestety SKO uchyliło moją decyzje powołując się na wyroki sądów, które twierdzą, że dodatek pielęgnacyjny to nic innego jak zasiłek pielęgnacyjny, tylko pod inną nazwą i z innej instytucji
To ja może inaczej. Przychodzi urzędnik do pracy, bierze się za dodatki mieszkaniowe, szuka przepisów, czyta ustawę i ... zalicza dodatek pielęgnacyjny. Gdzie jest jego błąd?Gość pisze:My nie wliczamy opierając się właśnie na uchwale NSA.
błąd popełnia nie czytając orzecznictwaTo ja może inaczej. Przychodzi urzędnik do pracy, bierze się za dodatki mieszkaniowe, szuka przepisów, czyta ustawę i ... zalicza dodatek pielęgnacyjny. Gdzie jest jego błąd?
A ja na ostatnim szkoleniu usłyszałam, że dodatek pielęgnacyjny należy wliczać do dochodu. Pracujemy na ustawie i gdyby ustawodawca chciał wrzucić do jednego wora dodatek i zasiłek, to uczyniłby to zmieniając ustawę. A tak mamy wliczac dodatek pielęgnacyjny, a nie wliczac zaiłku.mag027 pisze: To samo słyszałam ostatnio na szkoleniu.