no przecież to norma jest, podobnie z nagrodami, pracownicy dostają po 300-500 a kierownik 1000 - 1500 a już najlepsze jak nagrody za sprawne przeprowadzenie okresu zasiłkowego dostają osoby z księgowości...
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Brawa to powinna dostać Twoja kierownik,że taką osobę trzyma jeszcze w pracy pierwsze słyszę,że pracownik odpowiada za decyzję a nie kierownik który ją podpisuje.
powiem trochę z innej strony , aktualnie zastępuję kierownika który jest na macierzyńskim, a tak zajmowałam się rodzinnymi i fa, dłuznicy, sytuacja jest taka że okres zasiłkowy na zr zostawałam i pomagałam na bieżąco wnioski wprowadzić, sprawdzam każdą decyzję bo się pod tym podpisuję, na 500+ też będę pomagać i wprowadzać wnioski bo nie widzę innej mozliwości , poza tym mam szereg innych obowiązków i jakoś to ciągniemy
Tey Iza1 a co jeżeli pracownik robi wszystko od przyjęcia wniosku po wydanie decyzji i jej podpisanie, sprawozdania, budżet, składki ROPS itp. a i tak ma niewiele więcej od sprzataczki?
Nie wypowiadaj się dziecko drogie jak nie znasz realiów Osrodków małych, na wsiach.....
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Pracownik podpisuje decyzje to musi mieć upoważnienie od kierownika jeżeli to prawda to wam współczuje , a kierownik w takim razie co robi przecież kierownik jest od podejmowania decyzji,budżetu itd. To wasz kierownik jest tylko od reperezentowania ośrodka
U nas jest zupełnie inaczej