dodatki do wynagrodzenia - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 08 mar 2016, 16:04

tak, mamy upoważnienia . Teraz do 500 tez mamy tak samo. " upowazniam Panią... do podejmowania działań i wydawania decyzji w sprawach świadczenia wychowawczego". A takim Ośrodkom gdzie " jest zupełnie inaczej " zazdroszczę.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 08 mar 2016, 18:19

A nam dali po 1000:) brutto oczywiście, ale i tak się cieszymy
Ziutkaa

Napisano: 08 mar 2016, 19:33

Ale macie to w formie dodatku do wynagrodzenia czy umowę zlecenie bo ponoć pracownik który jest finansowany ze św rodzinnych nie może mieć przyznanego dodatku za 500 + bo że niby kiedy to wykonuje w czasie kiedy jest zatrudniony na śr.
Kasia888

Napisano: 09 mar 2016, 8:50

U nas jest tam, z wyliczeń wynika że mamy 1800 osób uprawnionych, z tego liczymy że 1300 kwalifikuje się do 500 plus, jest nas 3 osoby na świadczeniach plus 1 z robót publicznych do pomocy, i mamy dostać za przyjmowanie wniosków pisanie decyzji, ogólnie za całe postępowanie po 500 zł, zastanawiamy się czy warto...
KARINA2500

Napisano: 09 mar 2016, 9:51

Kasia po godzinach :), u nas będzie podwyżka za to za zwiększone obowiązki i tak sr będzie robić 500
Aliska

Napisano: 09 mar 2016, 10:04

"Pracownik podpisuje decyzje to musi mieć upoważnienie od kierownika jeżeli to prawda to wam współczuje"

To cytat wypowiedzi Izy - kolejna bzdure wypisujesz iza - jak pracownik podpisuje decyzje to musi mieć upoważnienie od wójta/burmistrza lub prezydenta miasta, a nie od jakiegoś kierownika. Dotyczy to śr, fa jak i 500+.
Skończ te brednie o upoważnieniach wypisywać bo co raz to się kompromitujesz
opsgops

Napisano: 09 mar 2016, 10:09

Czego się czepiasz gorzej ci z rana.
A bzdury to ty wypisujesz na wniosek kierownika to wójt daje upowaznienia
Iza1

Napisano: 09 mar 2016, 10:30

przestańcie dziewczyny. Na wniosek Kierownika mamy upowaznienia Wójta do prowadzenia postępowania i wydawania decyzji z zakresu swiadczenia wychowawczego - nie jestem z tego powodu zadowolona, ale co zrobisz? Tak samo zresztą jak do swiadczeń rodzinnych. FA nie prowadzimy.
Nie ma powodu aby na siebie naskakiwać od rana ;)
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 mar 2016, 13:27

Kasia888 pisze:Ale macie to w formie dodatku do wynagrodzenia czy umowę zlecenie bo ponoć pracownik który jest finansowany ze św rodzinnych nie może mieć przyznanego dodatku za 500 + bo że niby kiedy to wykonuje w czasie kiedy jest zatrudniony na śr.

Gdzie jest zapis , że nie może tego prowadzić, u nas tylko na chwile będzie osoba do pomocy , a potem ta sama osoba co prowadzi śr , będzie miała dodatek , i co w tym złego, po co zatrudniać kogos dodatkowego na stałe, tak między bogiem a prawdą to od styczni ado lipca nie bardzo jest co robić w tych świadczeniach dla jednej osoby.......
iza145

Napisano: 09 mar 2016, 16:46

iza145 tu chyba chodziło o merytoryczny problem który wystąpi w sprawozdaniach kwartalnych u osób które będą miały do obsługi ŚR, FA i 500+.
A dokładniej o rozbicie etatu a dodatek i prowadzenie 500+.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x