dodatkowy urlop
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracownik socjalny
- Kontakt:
dodatkowy urlop
Dzień dobry, mam pytanie dot. dodatkowego urlopu dla pracownika socjalnego w wymiarze 10 dni co dwa lata po przepracowaniu 3 lat w zawodzie. (opieram się już o nowe przepisy, które wejdą w życie.
Przez 2 lata pracowałam jako pracownik socjalny w innym mieście. rozwiązałam umowę o pracę z dniem ostatniego września ubiegłego roku, a pierwszego października rozpoczęłam pracę jako pracownik socjalny w innym mieście. w sierpniu tego roku mija mi pełne 3 lata przepracowane w zawodzie (ciągle i nieprzerwanie w dwóch różnych placówkach) czy w związku z tym należy mi się dodatkowy urlop?
Przez 2 lata pracowałam jako pracownik socjalny w innym mieście. rozwiązałam umowę o pracę z dniem ostatniego września ubiegłego roku, a pierwszego października rozpoczęłam pracę jako pracownik socjalny w innym mieście. w sierpniu tego roku mija mi pełne 3 lata przepracowane w zawodzie (ciągle i nieprzerwanie w dwóch różnych placówkach) czy w związku z tym należy mi się dodatkowy urlop?
bez podpisu, bez sensu ;p
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
Re: dodatkowy urlop
W myśl nowelizacji ustawy o pomocy społecznej szybciej ( po przepracowanych 3 latach) pracownik socjalny nabędzie prawo do dodatkowego urlopu tj. 10 dni.
Jak przyznać prawo do urlopu?
1. ustawa wchodzi w życie np. 28 maja to urlop przysługuje od 29 maja w pełnym wymiarze 10 dni do wykorzystania w 2021?
2. pracownik 28 maja nabywa prawa do urlopu ale z wykorzystaniem od kolejnego roku czyli od 2022, tym samym pierwszy raz w 2022?
3. pracownik nabywa prawa do dodatkowego urlopu 28 maja i urlop jest proporcjonalnie dzielony- tj. te 10 dni dodatkowego jest proporcjonalnie dzielone na rok 2021 i do wykorzystania w 2021?
pozdrawiam
1. ustawa wchodzi w życie np. 28 maja to urlop przysługuje od 29 maja w pełnym wymiarze 10 dni do wykorzystania w 2021?
2. pracownik 28 maja nabywa prawa do urlopu ale z wykorzystaniem od kolejnego roku czyli od 2022, tym samym pierwszy raz w 2022?
3. pracownik nabywa prawa do dodatkowego urlopu 28 maja i urlop jest proporcjonalnie dzielony- tj. te 10 dni dodatkowego jest proporcjonalnie dzielone na rok 2021 i do wykorzystania w 2021?
pozdrawiam
- kama_211
- Stażysta
- Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
- Kontakt:
Też chętnie się dowiemAgaGOPSK pisze: 11 maja 2021, 11:39 W myśl nowelizacji ustawy o pomocy społecznej szybciej ( po przepracowanych 3 latach) pracownik socjalny nabędzie prawo do dodatkowego urlopu tj. 10 dni.
pozdrawiam

Sprecyzowali jedynie w jaki sposób policzyć dodatek dla pracowników socjalnych za miesiąc maj. A o urlopie nic (poza zmianą okresu).
Sth like this

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ksiegowa ops
- Kontakt:
Pisze Pani "Sprecyzowali jedynie w jaki sposób policzyć dodatek dla pracowników socjalnych za miesiąc maj." Czy mogę prosić o skan tego pisma? lub zdjecie?kama_211 pisze: 13 maja 2021, 11:22Też chętnie się dowiemAgaGOPSK pisze: 11 maja 2021, 11:39 W myśl nowelizacji ustawy o pomocy społecznej szybciej ( po przepracowanych 3 latach) pracownik socjalny nabędzie prawo do dodatkowego urlopu tj. 10 dni.
pozdrawiamW piśmie z UW, które dostaliśmy nie ma nic szczegółowego odnośnie liczenia urlopu.
Sprecyzowali jedynie w jaki sposób policzyć dodatek dla pracowników socjalnych za miesiąc maj. A o urlopie nic (poza zmianą okresu).
- kama_211
- Stażysta
- Kontakt:
pismo w załączniku
- Załączniki
-
Pismo do OPS w sprawie zmiany ustawy.pdf
- (141.52 KiB) Pobrany 34 razy
Sth like this

-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
w tym piśmie jest mowa o 3 dniach maja z wyższym (tj.400 zł) dodatkiem a nie jak piszą 2 dniach maja.
- kama_211
- Stażysta
- Kontakt:
Wojewoda się pomyliłTomekM pisze: 18 maja 2021, 13:51 w tym piśmie jest mowa o 3 dniach maja z wyższym (tj.400 zł) dodatkiem a nie jak piszą 2 dniach maja.

Sth like this

-
- Referent
- Kontakt:
jeśli pracownikowi 3 lata pracy na stanowisku pracownika socjalnego minęło 1.08.2020 r, to dodatkowy urlop 10 dni naliczam mu 30.5.2021 r. i kolejny 30.5.2023 r. czy 1.8.2023 r.?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
po wejściu w życie ustawy musi mieć 3 lata lub więcej i dostaje 10 dni i na nowo liczymy od tego momentu 2 lata
-
- Referent
- Kontakt:
czyli tutaj od 30.05 liczymy 2 lata zgodnie z tym co piszesz?
Oprócz dodatkowy urlop - Kadry przeczytaj również:
jaką umowę na opiekuna osób strszych
Dodatek specjalny - informacja dla pracownika
ubezpieczenie zdrowotne
dokumentacja w sprawach związanych ze stosunkiem pracy
umowa na zastępstwo a zaległy urlop
system zarządzania kadrami w przedsiębiorstwie
wysługa lat pliss
umowa zlecenie limit godzin
Awans asystenta rodziny
FP po urlopie rodzicielskim
orzeczenie pilne