Dofinansowanie do przedmiotów ortopedycznych - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 kwie 2013, 17:03

Witam!
Potrzebuje pomocy nie wiem czy mogę wypłacić dofinansowanie do zakupu aparatu słuchowego. Złożono wniosek o dofinansowanie z dokumentami z których wynika że wnioskodawca jest osobą niepełnosprawną od 26.02.2013r. (data pierwszego orzeczenia), zaś na fakturze są 3 daty tj: data wystawienia: 04.01.2013r., data sprzedaży (zmieniona na potrzeby dofinansowania) 30.03.2013r.,data zapłaty 01.04.2013r. która się nie zgadza z datą na KP(01.04.2013). Realizacja zlecenia była pod koniec stycznia. Proszę o pomoc bo nie wiem czy zmiana daty sprzedaży jest wystarczająca żeby wypłacić dofinansowanie. Dodam że to mój taki pierwszy przypadek, a sklep w którym zrealizowano zlecenie nie ma możliwości wystawienia korekty.Proszę o podpowiedzi.
~Ania

Napisano: 25 kwie 2013, 21:29

moim zdaniem nie masz możliwości dofinansowania. jak zlecenie zostało zrealizowane pod koniec stycznia to faktura powinna zostać wystawiona w ciągu 7 dni od wydania aparatu słuchowego. mają namieszane w dokumentach, według mnie widać, że ON (i firma) czekała na orzeczenie o niepełnosprawności żeby otrzymać dofinansowanie
~kasia

Napisano: 26 kwie 2013, 15:45

Cos przekombinowana ta faktura. Jest data wystawienia faktury i tym powinnas sie kierowac - faktura nie moze byc wystawiona przed uzyskaniem orzeczenia.
Ja bym rozpatrzyl negatywnie.
~slyy

Napisano: 01 maja 2013, 1:02

Dokładnie. Sklepy lecą w balona. Oszukują klientów, obiecują im darmowe aparaty, wprowadzają ludzi w błąd. A potem to urzędnik jest ten zły bezduszny. Dałbym odmowę, a jeżeli osoba ta jest w bardzo trudnej sytuacji i żal nie dać Jej dofinansowania, namówiłbym aby się odwołała do SKO. Żaden przepis prawa nie reguluje tej kwestii, więc niech pogłówkują. Będzie sprawa jasna
~maciek

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x