Dostawa sprzętu KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 17 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 25 wrz 2015, 14:40

do aaddd, pierwszą instalację zrobił pan dostarczający sprzęt i też po ruszeniu a dokładnie po zmienieniu konta nachylenia monitora wyszedł kabel. po wsadzeniu w gniazdo komp sie uruchamiał, ale dziś już nie. Był informatyk i wszystko odłączył i z powrotem podłączył, po ruszeniu monitorem jemu tak samo wyszedł kabel , po ponownym uruchomieniu w ogóle komputer się nie załączył i powiedział, że to jest wada, ponoć mój nie jest pierwszy i należy zareklamować. Gdzieś już były wymiany.
~gosiab

Napisano: 28 wrz 2015, 13:47

zozole pisze:Nie jeszcze nie ubezpieczałam, mamy dopiero to zrobić w grudniu jak pytałam. A co do logowania na stronie samsunga to słyszałam, że powinniśmy dopiero to zrobić po otrzymaniu umowy.
Dlaczego dopiero w grudniu? Kto udzielił Ci takiej informacji ?
synaps

Napisano: 29 wrz 2015, 14:46

Do osób posiadających "rozmazany obraz" - uporaliście się z tym jakość - ja zastosowałem polecenia serwisu troszkę lepiej ale nadal po 2 godzinach oczy bolą. Zrobiłem drugie zgłoszenie na serwis.
Memory
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 23 wrz 2015, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2015, 9:29

Monitor w tym komputerze to największa fuszerka jaką widziałem w mojej wieloletniej pracy, nic nie pomaga, jeżeli dostawca nie rozwiąże tego jakimiś nowymi sterownikami to można to nazwać bublem. Na szczęście ja nie będę na nim pracował i ktoś kto mówi że jest to dobry sprzęt to jest chyba ślepy. Ludzie szanujcie swój wzrok nowego nie dostaniecie.
Ider

Napisano: 30 wrz 2015, 9:36

synaps pisze:
zozole pisze:Nie jeszcze nie ubezpieczałam, mamy dopiero to zrobić w grudniu jak pytałam. A co do logowania na stronie samsunga to słyszałam, że powinniśmy dopiero to zrobić po otrzymaniu umowy.
Dlaczego dopiero w grudniu? Kto udzielił Ci takiej informacji ?

Źle się wyraziłam, chodzi o to, że nasz ośrodek będzie dopiero ubezpieczał w grudniu.
zozole

Napisano: 30 wrz 2015, 13:12

Ider pisze:Monitor w tym komputerze to największa fuszerka jaką widziałem w mojej wieloletniej pracy, nic nie pomaga, jeżeli dostawca nie rozwiąże tego jakimiś nowymi sterownikami to można to nazwać bublem. Na szczęście ja nie będę na nim pracował i ktoś kto mówi że jest to dobry sprzęt to jest chyba ślepy. Ludzie szanujcie swój wzrok nowego nie dostaniecie.
Zgadzam się, uruchamiałem 4 takie komputery i każdy ma nieostry obraz. Prawdopodobnie (nie wiem na pewno, bo założyli plombę na śrubkę) wewnętrznie podpięty jest do karty graficznej kablem analogowym co jest wielkim błędem w opisie zamówienia. Poza tym rozdzielczość 1600x900 przy 19" to nieporozumienie. Monitor zewnętrzny podpięty po DVI do tego komputerka wyświetlał obraz prawidłowo. Można jeszcze zmienić skalowanie czcionki na 110%, trochę poprawi czytelność, ale to nie o to chodzi, żeby kombinować, każdy monitor LCD nawet 10-letni bije na głowę tą matrycę. :-)
NOM

Napisano: 30 wrz 2015, 14:27

No dobrze ale czy ktoś z Was zgłosił to na serwis??
Memory
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 23 wrz 2015, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2015, 14:38

u mnie monitor całkiem zgasł. zgłoszenie wysłałam do serwisu 28.09.2015r. i według warunków gwarancyjnych serwis ma na usunięcie awarii maksymalnie do 8 dni roboczych od daty zgłoszenie. Powinni również określić termin podjęcia czynności naprawczych nie później niż następnego dnia roboczego licząc od chwili otrzymania zgłoszenia. Jak do tej pory to nic a termin mija 07.10.2015r.
Jak długo czekaliście (a może jeszcze czekacie) na info lub naprawę?
~gosiab

Napisano: 05 paź 2015, 15:55

Ja czekałem bardzo niedługo, w poniedziałek poszło zgłoszenie, a we wtorek już przyjechał kurier po odbiór sprzętu. Tyle, że od tego czasu cisza a minęły prawie dwa tygodnie już.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 paź 2015, 12:18

Przysłano mi komputer z naprawy. Dołączyli pisemko, że normy ISO itd. Ale: O DZIWO!
NAPRAWILI Co tak na prawdę zrobili, nie napisali. Teraz obraz wyświetla się poprawnie i już nic nie trzeba robić. Komputerek idzie do wdrożenia.
~gosiab pisze:Ten komputer to jakieś badziewie, gdy chciałam zrobić zdjęcie to musiałam go ruszyć i za każdym razem wychodzi kabel zasilający. Chol era jest to denerwujące przy włączonym kompie, bo się rozłącza. Działa na zasadzie "patrz na mnie i nie ruszaj mnie"
To wstaw jakiś inny kabel, jeżeli dołączony nie pasuje. Jeżeli został kabel z jakiejś 286, to też będzie pasował.
mądra Jola

Strona 17 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x