Dlaczego dopiero w grudniu? Kto udzielił Ci takiej informacji ?zozole pisze:Nie jeszcze nie ubezpieczałam, mamy dopiero to zrobić w grudniu jak pytałam. A co do logowania na stronie samsunga to słyszałam, że powinniśmy dopiero to zrobić po otrzymaniu umowy.
synaps pisze:Dlaczego dopiero w grudniu? Kto udzielił Ci takiej informacji ?zozole pisze:Nie jeszcze nie ubezpieczałam, mamy dopiero to zrobić w grudniu jak pytałam. A co do logowania na stronie samsunga to słyszałam, że powinniśmy dopiero to zrobić po otrzymaniu umowy.
Zgadzam się, uruchamiałem 4 takie komputery i każdy ma nieostry obraz. Prawdopodobnie (nie wiem na pewno, bo założyli plombę na śrubkę) wewnętrznie podpięty jest do karty graficznej kablem analogowym co jest wielkim błędem w opisie zamówienia. Poza tym rozdzielczość 1600x900 przy 19" to nieporozumienie. Monitor zewnętrzny podpięty po DVI do tego komputerka wyświetlał obraz prawidłowo. Można jeszcze zmienić skalowanie czcionki na 110%, trochę poprawi czytelność, ale to nie o to chodzi, żeby kombinować, każdy monitor LCD nawet 10-letni bije na głowę tą matrycę.Ider pisze:Monitor w tym komputerze to największa fuszerka jaką widziałem w mojej wieloletniej pracy, nic nie pomaga, jeżeli dostawca nie rozwiąże tego jakimiś nowymi sterownikami to można to nazwać bublem. Na szczęście ja nie będę na nim pracował i ktoś kto mówi że jest to dobry sprzęt to jest chyba ślepy. Ludzie szanujcie swój wzrok nowego nie dostaniecie.
To wstaw jakiś inny kabel, jeżeli dołączony nie pasuje. Jeżeli został kabel z jakiejś 286, to też będzie pasował.~gosiab pisze:Ten komputer to jakieś badziewie, gdy chciałam zrobić zdjęcie to musiałam go ruszyć i za każdym razem wychodzi kabel zasilający. Chol era jest to denerwujące przy włączonym kompie, bo się rozłącza. Działa na zasadzie "patrz na mnie i nie ruszaj mnie"