Coś mi się wydaje, że kasia jest taka nerwowa bo nie dostała kwiatka w pracy na dzień kobiet i teraz leci sobie równo. A tak w temacie to tak jak napisał Just istotne kiedy nabył samochód, dom itd. Oczywiście wydaje się, że też powinno się brać pod uwagę koszty utrzymania samochodu, mieszkania.
sama może łatwo sobie odpowiedzieć 3 osoby z rodzinnego nie przeżyją. Ja wtedy jak ktoś wciska mi taką głupotę to dzielę zasiłek rodzinny na ilość osób ilość dni w miesiącu i proszę o przepis co jedzą i jak się utrzymali. kombinują zaczynają ujawniać inne dodatkowe dochody, po nitce do kłębka a ci się uda powodzenia.
Ja miałam taką sytuacją. Małżeństwo z jednym dzieckiem spłacało kredyt mieszkaniowy - rata w wys. 1300 zł miesięcznie, a oświadczyli mi, że pobierają zasiłek rodzinny i z tego się utrzymują (106 zł). Wiedziałam od sąsiadów, że klientka wyjeżdża za granicę ale nie miałam jak jej tego udowodnić. A jeszcze żeby było śmieszniej to dzień przed wywiadem wymienili 2 okna w domu. Więc zrobiłam tak - pozbierałam wszystkie miesięczne opłaty (rachunki opłacone regularnie) i dołączyłam do wywiadu. Zrobiłam wywiad alimentacyjny z teściową, oświadczyła mi, że pomaga im w kwocie 1000 zł miesięcznie. Od ojca klientki przyszło mi zobowiązanie, że nic nie pomaga. Więc wtedy wyszło, że z zasiłku rodzinnego i pomocy matki nie są w stanie pokryć wszystkich miesięcznych zobowiązań i dałam odmowę.