dysproporcje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 07 mar 2014, 14:42

Coś mi się wydaje, że kasia jest taka nerwowa bo nie dostała kwiatka w pracy na dzień kobiet i teraz leci sobie równo. A tak w temacie to tak jak napisał Just istotne kiedy nabył samochód, dom itd. Oczywiście wydaje się, że też powinno się brać pod uwagę koszty utrzymania samochodu, mieszkania.
~Olaf

Napisano: 07 mar 2014, 15:00

nerwowa wcale nie jestem tylko tak reaguje na wypowiedzi \'\'ja\'\'
A co do kwiatka to dostałam
~magda

Napisano: 07 mar 2014, 15:01

To ty kasia czy magda. Kobiety jednak zmienne są
~Olaf

Napisano: 07 mar 2014, 15:15

oj zmienna to ja jestem,ale nie jestem kasią
~magda

Napisano: 13 mar 2014, 15:51

Dzięki za wszystkie podpowiedzi trudno coś wybrać!
~Kaśka

Napisano: 13 mar 2014, 16:22

sama może łatwo sobie odpowiedzieć 3 osoby z rodzinnego nie przeżyją. Ja wtedy jak ktoś wciska mi taką głupotę to dzielę zasiłek rodzinny na ilość osób ilość dni w miesiącu i proszę o przepis co jedzą i jak się utrzymali. kombinują zaczynają ujawniać inne dodatkowe dochody, po nitce do kłębka a ci się uda powodzenia.
~ruda

Napisano: 13 mar 2014, 16:26

Ja miałam taką sytuacją. Małżeństwo z jednym dzieckiem spłacało kredyt mieszkaniowy - rata w wys. 1300 zł miesięcznie, a oświadczyli mi, że pobierają zasiłek rodzinny i z tego się utrzymują (106 zł). Wiedziałam od sąsiadów, że klientka wyjeżdża za granicę ale nie miałam jak jej tego udowodnić. A jeszcze żeby było śmieszniej to dzień przed wywiadem wymienili 2 okna w domu. Więc zrobiłam tak - pozbierałam wszystkie miesięczne opłaty (rachunki opłacone regularnie) i dołączyłam do wywiadu. Zrobiłam wywiad alimentacyjny z teściową, oświadczyła mi, że pomaga im w kwocie 1000 zł miesięcznie. Od ojca klientki przyszło mi zobowiązanie, że nic nie pomaga. Więc wtedy wyszło, że z zasiłku rodzinnego i pomocy matki nie są w stanie pokryć wszystkich miesięcznych zobowiązań i dałam odmowę.
~Dorota

Napisano: 13 mar 2014, 20:59

Dorota !! moja krew!:)
Oszukaństwo trzeba ścigać
~Wredna

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x