Dzień Pracownika Socjalnego
Re: Dzień Pracownika Socjalnego
A czemu nagrody na 21 listopada?????To święto pracowników socjalnych przecież a nie wychowawców.no rozumiem jeszcze nagroda dla socjalnej jeśli jest jeszcze w placówce.
Ano tak się jakoś Marta przyjęło. 21 jest świętem nie tylko pracownika socjalnego choć tak się nazywa. Zresztą, co tam. Gdybym miał możliwość wręczania nagród w dniu święta mongolskich baletmistrzów to też bym dawał. Dajcie mi jeszcze większą kasę a naprawdę będzie komu dać, za codzienne zaangażowanie, za poświęcany czas, za działanie więcej niż tylko to wynikające z zakresu obowiązków. Tych za w placówkach nie brakuje.
w podartych butach......gratuluję ! życzę wszystkim rodzinom, aby z taką częstotliwością kupowały swoim dzieciom, jak to czyni się u nas! nasze dzieciaki są najlepiej ubrane w szkołach! choć faktycznie dzieje się też tak, jak to napisał Marcin! Zapraszam do nas!
Beata*** pisze:w podartych butach......gratuluję ! życzę wszystkim rodzinom, aby z taką częstotliwością kupowały swoim dzieciom, jak to czyni się u nas! nasze dzieciaki są najlepiej ubrane w szkołach! choć faktycznie dzieje się też tak, jak to napisał Marcin! Zapraszam do nas!
Marcin! masz rację w 100%!
A czyim jest jeszcze świętem 21 listopada????Bo naprawdę nie rozumiem.
U nas z okazji dnia edukacji narodowej wręczano nagrody na kn.Kiedyś ale wtedy było to święto kn.
U nas z okazji dnia edukacji narodowej wręczano nagrody na kn.Kiedyś ale wtedy było to święto kn.
Wybaczcie moje podejście ale wynika ono z tego,że jako jedyny pracownik socjalny w placówce w święto pracownika socjalnego zasuwałam na dyżurach a 3/4 towarzystwa wychowawców bawiło sie na jakis występach oragnizowanych przez starostę z okazji własnie święta pracownika socjalnego.Więc nadal bierze mnie nerw jak to w te święto świętują i biora nagrody wszyscy tak jakby nagle zostali socjalnymi.Dobry pretekst do świętowania i brania nagród.W dzień edukacji to nikt o mnie nie pamiętał.żenada.
Marta 1234
nie przejmuj sie, kto kim jest , przestaje byc istotne, ...ale warto jednak o tym pamiętać....
U mnie nagród nie było na 21 XI , ale będą ,............ pod koniec roku ...................jak zwykle ......
Dostana SE dyrektorka i księgowa. Za oszczędności
A w tym roku tym bardziej zasłużyły, ponieważ owa księgowa osiągnąwszy wiek emerytalny, przeszła na emeryturę, po czym złożyła aplikacje na okoliczność naboru na wolne Kierownicze Stanowisko Administracyjne : Główna Księgowa w Plac Op Wych ....i wygrała, I pracuje. I po paru miesiącach dopiero sie zorientowaliśmy.....
Odchodzi ZUS. A żeby wątpliwości nie było taki manewr jest zgodny z prawem, choć zgrzyta coś....
nie przejmuj sie, kto kim jest , przestaje byc istotne, ...ale warto jednak o tym pamiętać....
U mnie nagród nie było na 21 XI , ale będą ,............ pod koniec roku ...................jak zwykle ......
Dostana SE dyrektorka i księgowa. Za oszczędności
A w tym roku tym bardziej zasłużyły, ponieważ owa księgowa osiągnąwszy wiek emerytalny, przeszła na emeryturę, po czym złożyła aplikacje na okoliczność naboru na wolne Kierownicze Stanowisko Administracyjne : Główna Księgowa w Plac Op Wych ....i wygrała, I pracuje. I po paru miesiącach dopiero sie zorientowaliśmy.....
Odchodzi ZUS. A żeby wątpliwości nie było taki manewr jest zgodny z prawem, choć zgrzyta coś....
Marta12345
21 listopada jest dniem pracowników służ społecznych - dlatego tego dnia świętują (teoretycznie) pracownicy placówek
21 listopada jest dniem pracowników służ społecznych - dlatego tego dnia świętują (teoretycznie) pracownicy placówek
Oprócz Dzień Pracownika Socjalnego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
PROŚBA WOJEWODY
Urlopowanie dzieci i kontrola środowisk
dziecko nie chce isc do innej placówki
przekroczenie liczby dzieci/zgoda
koszty urtrzymania
Wychowawca prowadzący
wybór opiekuna usamodzielnienia
Skandal w domu dziecka
plan pomocy
opiekun usamodzielnienia
kontrola wychowawców
Poszukujemy miejsca w placówce