EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 27 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 24 cze 2014, 12:30

Witam, czy jak zawieracie umowy z firmą szkoleniową podpisujecie drugą umowę o ochronie przetwarzania danych?
ann001

Napisano: 24 cze 2014, 13:12

ann001
Drugiej umowy nie, ale do podstawowej umowy dajemy paragraf dot. ochrony danych.
betta27

Napisano: 24 cze 2014, 13:25

betta27 pisze:lutka
Kto ma pełnomocnictwo wójta? Zakładam, że kierownik ops. W takim razie kierownik zawiera umowy.
betta27 ratuj
Koordynator nie ma takiego pełnomocnictwa bo w zeszłym roku je miał jako zastępca kierownika. W tym roku wrócił kierownik. Kierownik nie jest w projekcie. Poszukałam w dokumentach i znalazłam Pełnomocnictwo. Do tej pory kierownik miał Pełnomocnictwo Wójta do podejmowania wszelkich działań w ramach POKL 2008 - 2013 na czas określony. Nie było kierownika więc nie przedłużaliśmy tego pełnomocnictwa.
Czyli teraz umowę np zlecenie z prawnikiem doradcą zawodowym czy psychologiem podpisuje Wójt???????????????????
~~lutka

Napisano: 24 cze 2014, 20:40

lutka, nie wiem, czy nie zagmatwam:
Pełnomocnictwo miał kierownik i to jest najbardziej sensowne (bo reprezentuje ops, który jest realizatorem projektu). Najlepiej je przedłużyć, skoro było czasowe. Zgodnie z zasadą n+2, realizujemy obecnie projekty z perspektywy finansowej 2007-2013, więc obowiązują nas "stare" umowy ramowe z IP i wszystkie dotychczasowe zasady. Załatwcie kontynuację tamtego pełnomocnictwa.
Nie rozumiem tego: "nie było kierownika, więc nie przedłużaliśmy pełnomocnictwa"... Nie było kierownika dłuższy czas? Ktoś go musiał zastępować (nie chodzi o sam projekt, ale generalnie o kierowanie ośrodkiem i reprezentowanie go). Możecie załatwić pełnomocnictwo osobie zastępującej "w czasie trwałej nieobecności kierownika".
Piszesz: "kierownik nie jest w projekcie". Nie szkodzi. Jeśli ma pełnomocnictwo, zawiera wszystkie umowy ponieważ pełni obowiązki pracodawcy. Robi to z racji swoich obowiązków kierowniczych. Jeśli jednak nie ma pełnomocnictwa - wtedy wójt.
A kto podpisał umowę (aneks na kolejny etap projektu) z IP?
betta27

Napisano: 25 cze 2014, 13:09

A czy ktoś mi powie, jak mam wypełnić miesięczną kartę czasu pracy? Jakie dane wpisać?
olo

Napisano: 26 cze 2014, 11:45

Gdzie na stronie WUP KRaków znajdę wzór miesięcznej karty czasu pracy?
wupik

Napisano: 01 lip 2014, 15:00

Chciałabym zapytać, jak zgłosić do Urzędu Pracy, że osoby bezrobotne podejmą staż w ramach projektu? Czy musi to być na jakimś konkretnym druku, czy wystarczy oficjalne pismo?
Jolanta60

Napisano: 14 lip 2014, 11:57

Witam,
Mam pytanie, którą część kontraktu podpisujecie z beneficjentami?
W tamtym roku podpisałam z wszystkimi cz.B, ale teraz mam wątpliwości.
Doczytałam gdzieś, że część B z osobami, które są skierowane do kontraktu przez urząd pracy.
Jednak w opisie kontraktu cz.B jest zawarte "w celu wzmocnienia aktywności i samodzielności życiowej, zawodowej lub przeciwdziałania wykluczeniu społecznemu" wydaje mi się że można byłoby zastosować go do wszystkich osób, nie tylko skierowanych przez PUP do kontraktu. Więc co o tym sądzicie, która część?

Pozdrawiam :)
Monia_ops

Napisano: 14 lip 2014, 12:02

Jolanta60 pisze:Chciałabym zapytać, jak zgłosić do Urzędu Pracy, że osoby bezrobotne podejmą staż w ramach projektu? Czy musi to być na jakimś konkretnym druku, czy wystarczy oficjalne pismo?

do Jolanta60
W tamtym roku informacje o stażach do PUP przesyłaliśmy pismem (kto, od kiedy i w jakiej instytucji, informowaliśmy też w jakiej wysokości będzie stypendium stażowe i że będą odprowadzane składki)

Pozdrawiam
Monia_ops

Napisano: 21 lip 2014, 13:11

dostaliśmy z ROPS prośbę o podanie harmonogramu zajęć szkoleniowych dla podopiecznych z tematami i miejscem odbycia zajęć - co to może oznaczać?
:)jjj

Strona 27 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x