EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 29 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 25 wrz 2014, 12:20

Witam, mam pytanie dot. działania o charakterze środowiskowym....mamy zaplanowany wyjazd do kina dla gr. 30 UP plus otoczenie...z całą gr. będzie jechało 2 pr. socjalnych, czy Ci pracownicy powinni sami sobie kupić bilety do kina(na własny koszt), czy pr. socj. mogą być też tzw. otoczeniem UP. Drugie pytanie dot. dokumentacji w formie zdjęć, czy Wy robicie zdjęcia na takich wyjściach tylko UP, czy całej gr. (z otoczeniem) i wtedy czy zbieracie od otoczenia Oświadczenia dot. zgody/przetwarzania wizerunku?
antojala
Praktykant
Od: 30 lip 2014, 16:09
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2014, 11:04

mamy opiekunke wpisaną we wniosek aplikacyjny -um. zlecenie. Zakładamy że ona będzie tyle i tyle godzin i taka i taka pensja.
do betta

Napisano: 29 wrz 2014, 11:06

pracowników mamy wliczonych -z jakiej racji mają sami płacić:) jeszcze czego. zdjęcia robimy dla całej gr. możesz wziąść oświadczenie tego nigdy za wiele. Ale ja robie na jednym druku i wszyscy podpisują
antojola

Napisano: 30 wrz 2014, 8:38

Witam,odnośnie wyjazdów i wycieczek ,czy ubezpieczacie uczestników ? Jak tak ,to Kiedy ? W dniu wyjazdu ?Pozdrawiam
Alka

Napisano: 30 wrz 2014, 17:33

Ubezpieczenie NNW dla uczestników wycieczki zgodnie z listą opłacone co najmniej dzień wcześniej.
Jagodak
Praktykant
Od: 06 sie 2014, 18:49
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2014, 22:35

kontrola monitoringowa jest nie zapowiedziana i sprawdzają miejsce w którym odbywają się zajęcia.
jakoś tak

Napisano: 30 wrz 2014, 23:06

czy jeżeli kończy się projekt systemowy to musi być kontrola dokumentacji aby zamknąć projekt. Mieliśmy już wizytę monitoringową czy obowiązkowo musi być też kontrol dokumentacji jako 2 kontrol czy one są powiązane. Miał ktoś kiedyś tak?
pomocy !!!

Napisano: 01 paź 2014, 6:59

kontrole dokumentacji projektu mogą się odbywać do 31.12.2020 roku więc lepiej, jeżeli sprawdzą dokumentację teraz a nie po zamknięciu.
Monitorująca i dokumentacji teoretycznie nie są powiązane ale w rzeczywistości nigdy nie wiadomo...
W gruncie rzeczy kontrola dokumentacji to nic strasznego, chociaż nerwów trochę może popsuć /wszystko zależy od determinacji koordynatora i współpracy między pracownikami/. Jeżeli do tej pory nie mieliście nigdy - to lepiej dla Was, żeby była teraz.
Jagodak
Praktykant
Od: 06 sie 2014, 18:49
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2014, 12:10

Mam pytanie odnośnie kursu dla jednego beneficjenta w formie online. Czy może zostać zorganizowany taki kurs w projekcie ? Czy jeśli przedstawiciel szkoły zapewnił nas o dostępności dla nas wszystkich dokumentów to czy możemy wysłać na ten kurs w/w osobę ???
gosć 27

Napisano: 02 paź 2014, 13:28

Mam pytanie odnośnie wstepnego szacowania wartości zamówienia a mianowicie czy może być notatka z rozm. tel. Dodam że póżniej i tak wysytłam zapytania ofertowe do 3 firm.
PZP

Strona 29 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x