mam pytanie z iinej beczki
Co z pracownikami finansowanymi z POKL zatrudnionymi w małych ośrodkach?
czy macie już pewność że będziecie mieli peracę w 2015 (zgodnie z ustawą w ośrodku min. 3 pracown socjalnych) czy na razie wielka niewiadoma
ja mam prace zapewnioną po projekcie, ale podejrzewam, że za kaskę mniejszą niż w poprzednich latach z efs...
a czy wiadomo coś na temat nowego programowania? jakieś projekty nowe? możliwość finansowania z tych środków pracowników socjalnych?
Proszę o podpowiedź odnośnie realizacji projektu. W działaniach o charakterze środowiskowym mam do zorganizowania wyjazd do kina (zadanie niezlecone) dla 60 osób (30 uczestników i 30 osób z otoczenia). Ogłoszę zapytanie ofertowe na przewóz uczestników, wykupię ubezpieczenie ale co z biletami i lunchem? Na to też rozpisywać zapytanie? Nie mogę zrobić tego w jednym zapytaniu ofertowym bo zadanie będzie wtedy zlecone. Czy wystarczyłoby rozeznanie rynku co do cen biletów i lunchu? I na wszystko trzeba sporządzić umowy?
Termin „usługi społeczne” coraz częściej pojawia się w ważnych dokumentach, które dotyczą polityki społecznej i polityki rozwoju społeczno-ekonomicznego w Polsce – ma to związek z zapisami w strategicznych dokumentach unijnych na temat polityki rozwoju w okresie 2014-2020 oraz finansowaniem projektów realizowanych ze środków Unii Europejskiej. https://ops.pl/2014/12/program-rozwoju-u ... olecznych/