EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 10 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 09 sty 2014, 19:49

Socjalna_pokl a czy wyplacilas tym osobom wsparcie finansowe czyli zasilki celowe?pomimo że otrzymywali oni zasilek dla bezrobotnych? ???
~Pola

Napisano: 09 sty 2014, 23:28

~Pola, tak bo mamy we wniosku wpisane że każdy powinien otrzymać wsparcie finansowe w projekcie chociaż raz. Zasiłek dla bezrobotnych to jakby nie było dochód jak każdy inny.
A te osoby pomimo posiadanego dochodu spełniały kryterium do celowego,a w przypadku przekroczenia otrzymywały zasiłek celowy specjalny. Poza tym, pomjając powyższa kwestię, to nawet jak ktoś podejmie prace w trakcie realizacji projektu i zakończysz kontrakt to mozna mu wypłącić pomoc finansową w oparciu o artykuł 39a.
~socjalna_pokl

Napisano: 10 sty 2014, 0:48

Witam
Czy dobrze rozumiem, ze \"oświadczenie dotyczące zatrudnienia osób zatrudnionych równocześnie w instytucji uczestniczącej w realizacji PO KL;\" nie wypelniaja pracownicy projektu ktorzy stanowia sklad zespolu projektowego sa zatrudnieni na umowy o prace i realizuja tylko i wylacznie projekt w swojej jednostce ?
~ss

Napisano: 10 sty 2014, 9:50

Witam. Jestem z mazowieckiego i mam pytanie dotyczące instrumentu edukacyjnego. Jeśli nie mięliśmy do tej pory osoby wobec której mogliśmy zastosować ten instrument i nie zrealizowaliśmy ten zapis o zastosowaniu tego instrumentu od 2012 r. to czy w 2014 r. musimy go zastosować? dodam,że we wniosku mamy zapis że jak będzie takie zapotrzebowanie i potrzeba to zastosujemy ten instrument.
Bardzo proszę o odpowiedź. Jak Wy robicie?
~ala

Napisano: 10 sty 2014, 14:00

Proszę o odpowiedź na powyższe pytanie Czy ktoś wie jakie są interpretacje??????
~ala

Napisano: 13 sty 2014, 11:31

Hej interpretacje sa bardzo różne ale jak udowodncie że nie było chetnych i jak zwykle dla swojego bezpieczeństwa lepiej jest wywiązywać się z każdego zapisu we wniosku
~abi

Napisano: 13 sty 2014, 12:09

jak jest ze zmianami loginu i hasla w Pefs ponawiam pytanie
~Paweł

Napisano: 13 sty 2014, 13:40

do paweł
musisz zalogowac sie identyfikatorem i hasłem do konta administratora
powinienes miec cos takiego jak\"administrowanie formularzem pefs\" i tam powinienes miec identyfikator i hasło , logujesz si, i tam masz zarzadzanie uzytkownikami, tam mozesz dodac uzytkownika, zmienic haslo itp.
~m

Napisano: 13 sty 2014, 15:30

Potrzebuje pomocy, czy ktoś już zamykał , kończył projekt??

Kończe projekt systemowy 30.06.2014 roku i mam pytanie odnośnie obliczenia wkładu własnego i % udziału kosztów zarządzania.
Umowa ramowa została podpisana w 2009 roku , następnie w 2010 był aneks, w 2011 aneks i 2012 aneks na projekt 2,5 letni który trwa do 30.06.2014.

Koszty zarządzania każdorazowo były liczone jako projekty nie przekraczające 500tys. zł

Czy Koszty zarządzania projektem na zakończenie realizacji mają być liczone tylko za projekt 2,5 letni, czyli 25% wartości projektu , gdyż nie przekracza 500 tyś czy od sumy całego projektu( wszystkich aneksów) od początku 2009 roku, która przekracza 500 tyś i wtedy 30% wartości projektu

W tej drugiej opcji niestety będziemy przekraczać w kosztach zarządzania 30 wartości projektu , co w takiej sytuacji?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc :))
~Ania

Napisano: 14 sty 2014, 15:39

w krytrium dostępu jest mowa o możliwości zmniejszenia liczby uczestników jeżeli dostaliśmy mniejszą alokację i teraz mam problem to odnosi się do środków przeznaczonych na aktywną integrację czy całość projektu. proszę podpowiedzcie jak to obliczyć bo już się zamotałam.
~nowa

Strona 10 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x