Gdzie moge zlozyc skarge na Opieke Spoleczna a doklanie\"OPIEKUNKE\" - HYdE PaRK

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 19 mar 2011, 3:54

Mam poważny problem.Od czterech lat mam przyznany zasilek z Opieki z tytulu niepełnosprawności.Oprócz tego pobieram świadczenia z tytułu samotnego wychowywania dziecka.Moj dochód na dwie osoby wynosi około 550 zl miesięcznie.
Przysługuje mi zasilek celowy bo mój dochód nie przekroczył ok 370 zl na osobę.
Ale zasiłki są mi odmawiane przez pewna "mila" opiekunkę która twierdzi ze gmina nie ma pieniędzy(mieszkam na WSI) ,po za tym trakuja mnie (i innych)jak zbója który chce wydzec pieniadze.
Ja się o niepełnosprawność nie prosiłam i dziwie sie takiemu podejściu.
CZY ONI MAJA DO TEGO PRAWO?.ŻEBY GŁODZIĆ MNIE MIMO ZE ZASIŁEK CELOWY MI SIĘ WG PRAWA NALEŻY A GO NIE DOSTAJE?Ostatni zasiłek celowy dostałam w grudniu i to po interwencji.Mam wrażenie ze moja opiekunka myśli ze jeśli dostaje zasiłek stały i zasiłek pielęgnacyjny(z tytułu niepełnosprawności) to mi już wystarczy.Tylko ze my chodzimy głodni ale ja juz to nie interesuje.Ani to ze przysługuje mi celowka której mi odmawia. Jesli chodzi o wydawanie żywności to oni maja tam ustalone zasady.Ci co im rozpakują z ciężarówki i pookładają na polkach to dostają(muszą wcześnie przyjechać) .Pozostali zadowalają się chrupkami kukurydzianymi.Wiem ze tragicznie to brzmi ale niestety taka jest prawda(sama jestem w szoku).Mieszkałam już w dwóch innych miejscach (SZCZECIN,KIELCE)i tam nie miałam takich problemów .Widze ze oni nas wykorzystują do roznoszenia żywności chociaż to im płacą za to,a nie nam -GLODNYM.Ja mam depresje i nerwice i nie jestem w stanie siedzieć tam od 6.00 do 15.oo(by im ta żywność poroznosić).W innych miejscowościach tak nie bylo!.Gdzie mam interweniować?Do kogo TO ZGLOSIC?.COS TU JEST NIE TAK!
~Derivative

Napisano: 19 mar 2011, 4:47

A jeszcze dopisze ze do mojej \"gminnej\"Opieki Spolecznej nie chciałabym tego zgłaszać bo wiem ze sa tam sami znajomi...(wiadomo o co chodzi)
Wiec GDZIE ?
~Derivative

Napisano: 19 mar 2011, 5:12

Jeszcze dodam ze ci \"ZNAJOMI\"nie sa moimi znajomymi tylko miedzy sobą.
Wiec ponawiam pytanie JAKIE OSRODKI NADZORUJA OPIEKE SPOLECZNA
~Derivative

Napisano: 19 mar 2011, 11:31

pierwszy raz słyszę, żeby pracownicy ops mieli płacone za dźwiganie ton żywności, roznoszenie? o ile orientuję się, to ops-y nie powinny zajmować się rozdawnictwem żywności z PEAD tylko stowarzyszenia i organizacje pozarządowe, jeśli to robią to albo są przymuszeni, albo robią to z dobrej woli w trosce o podopiecznych i to było by sensowne, zeby klient po sprawdzeniu sytuacji otrzymywał \"kartkę\" I MASZEROWAŁ DO STOWARZYSZENIA po żywność. nie będzie podejrzeń o nieuczciwość
~Ka

Napisano: 19 mar 2011, 16:10

Droga Pani Derivate- samotna matko, czy na pewno ojciec dziecka nie żyje tudzież jest nie znany ???? Jeśli jest wśród żywych to może jemu zgłosić najpierw ,że dziecina głoduje, a jeśli na tamtym świecie to gdzie renta rodzinna dla obojga ? Od tego wypada zącząć a jak nie wrócić tam gdzie lepiej było.
~Ba

Napisano: 19 mar 2011, 20:32

Oczywiście, że wg prawa należy się pani pomoc skoro nie przekracza pani kryterium dochodowego. Pracownik socjalny jeśli odmówił pomocy to rozumiem, że ma pani to na piśmie. Tam są podane podstawy odmowy oraz miejsce gdzie ma pani wnieść ewentualne odwołanie. Natomiast jeśli pracownik odmawia pani ustnie pomocy, to proszę wnieśc oficjalne podanie.
~Ela

Napisano: 19 mar 2011, 20:42

Do Ba-nie przesadzaj, nic nie wiesz o sytuacji, a kpisz.
~Kinga

Napisano: 21 mar 2011, 22:30

Dokladnie do urzytkownika \"BA\" NIE WIESZ NIC O SYTUACJI A KPISZ.
Z ojcem dziecka nie chce utrzymywać kontaktu bo to była\"pomyłka\"powstała w wieku 17 moich lat.I nie karzcie mi go obecnie szukać bo ja teraz nawet nie wiem jak on miał na nazwisko ani gdzie mieszkał.TO BYLA CHWILA. Najgorsza porażka życiowa i emocjonalna bylo by szukane go przez sad ze świadomością ze go się już nigdy więcej nie chce widzieć!
Tragiczne nie.?PILNUJCIE SWOICH DZIECI ŻEBY NIE DOPUŚCIĆ DO TAKIEJ Sytuacji JAK ZAISTNIAŁA U MNIE
~Derivative

Napisano: 22 mar 2011, 18:11

nie ma czegoś takiego, że się należy zasiłki celowe nie są obligatoryjne i zależą od uznania kierownika Filii, jest na to orzeczenie. Natomiast obligatoryjny jest zasiłek okresowy do którego według podanych informacji się Pani kwalifikuje.
Proponuję wystąpić o zasiłek okresowy z tyt. niepełnosprawności, samotnego wychowania dzieci. Niemniej jednak jeśli gmina nie ma środków to może pisemnie odmówić pomocy, bo pomoc przysługuje. Co do zasiłku okresowego jego wysokość na podstawie podanych informacji to kwota 86,5 zł

Co do Skargi może Pani wnieść do gminy bowiem gminie podlega ośrodek, niemniej najpierw niech Pani ustali jaka jest sytuacja finansowa gminy i czy faktycznie dysponują środkami na świadczenia z pomocy społecznej

Ela nic się nie należy, pomoc przysługuje.
~tadam

Napisano: 24 mar 2011, 10:16

Jak znam życie i takich bajetrantów to nic nie ma w tym z prawdy. Takich pieniaczy mamy pelno. Ale ponoc musza być abysmy nie byli za bardzo szczęśliwi
~spokojny

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x