groźby w terenie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 8:00

Witam!
W terenie napadł na mnie mężczyzna - brat mojego podopiecznego - groził, wyzywał i chciała mnie pobić. Tylko dzięki interwencji brata tego mężczyzny i obecnego ze mną pracownika socjalnego nic mi się nie stało. Chciałabym złożyć doniesienie na policję, bo nikt z tym nic nie robi, a nie jest to pierwszy taki przypadek zachowania tego mężczyzny. Chociaż z każda wizytą jest coraz gorzej, dodam, że pan leczy się psychicznie (schizofrenia) i codziennie jest pod wpływem alkoholu.
Co robić?
Ma ktoś może jakieś wzory zawiadomienia na policję?
m...a asystent

Napisano: 17 kwie 2015, 9:05

idziesz na komisariat i zgłaszasz sprawę.

kończysz pracę z rodziną ze względu na Twoje zagrożenie życia i zdrowia, dajesz pisemną informacje do pr.soc i kierownika

acha I NIE DAJ SOBIE WMÓWIĆ, ŻE NIE MOŻESZ tego zrobić , możesz bo nikt nie zapewni ći bezpieczeństwa w terenie, a życie masz jedno!!!!
muffinek84

Napisano: 17 kwie 2015, 10:23

jak muffinek84.

chociaż wiadome jest że dużo kierowników chce zamieść sprawę pod dywan... nie daj się!!
jaaaa

Napisano: 28 kwie 2015, 22:03

oczywiście powinnaś od razu przy klientach wezwać policje, jesteśmy chronieni jako funkcjonariusze społeczni wiec jesteśmy nietykalni, albo jak jeździsz to z policja i tyle,masz do tego prawo
Angela
Stażysta
Od: 21 kwie 2015, 20:37
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x