Zrobiłem zgłoszenie do programu ZI
"Witam, kolejne propozycje zmiany aplikacji:
1.w ramach zespołu i grup roboczych mamy osoby, które pełnią jednocześnie dwie funkcje w dwóch odrębnych instytucjach, np. mam pedagogów szkolnych, którzy są także członkiem GKRPA i biorą udział w spotkaniach grup roboczych wypełniając dwie powyższe funkcje. Nie mam możliwości wprowadzenia tego do aplikacji. Czy byłaby możliwość rozwiązania tego problemu? Nie chcę dodawać duplikatu osoby pełniącej inną-drugą funkcję."
Treść rozwiązania:
Uprzejmie informujemy, że słownik "Rodzaj wypełniających Niebieskie Karty" można rozszerzać lokalnie, zatem dla takiej osoby jak podana w zgłoszeniu można rozszerzyć np. "inny podmiot" podając "GKRPA, oświata". Przypisanie więcej niż jednego podmiotu reprezentowanego przy jednej osobie zrodzi problemy przy wykazywaniu w raportach - wątpliwości gdzie należałoby to wykazywać, a tak będą te osoby/niebieskie karty/procedury wykazane w osobnym wierszu.
Biorąc pod uwagę coraz "ciekawsze" sprawozdania i zakres informacji, które mogą być w nich potrzebne- nie będę dziwaczył nic w słownikach.
Rozwiązaniem jest dla mnie to, by każda instytucja w danej grupie roboczej przysyłała swojego przedstawiciela- uniknę przez to pełnienia dwóch funkcji jednocześnie przez członków grupy roboczej.
Jak Wy to rozwiązaliście?